25e LNG-tankstation van Nederland geopend

LNG en transport: nieuw LNG-tankstation aan A17 in het hart van logistieke hotspot Roosendaal. Met een druk op de startknop hebben de Roosendaalse wethouder René van Ginderen en directeur Gert van Overveld van Transport Van Overveld (TVO) gisteren officieel het nieuwste LNG-tankstation in Roosendaal geopend. Dit LNG-tankpunt van PitPoint.LNG is gevestigd aan de A17, centraal in Logistieke Hotspot nummer 1 van 2018, West-Brabant. Het is het 25ste Nederlandse LNG-tankstation op een logistiek strategische plek in ons land.

LNG-tankstation

Met een druk op de startknop hebben de Roosendaalse wethouder René van Ginderen en directeur Gert van Overveld van Transport Van Overveld (TVO) gisteren officieel het nieuwste LNG-tankstation in Roosendaal geopend. Foto via pitpoint.nl 

Vele voordelen

LNG is Liquefied Natural Gas, vloeibaar aardgas. LNG is in Nederland aan een opmars bezig in het nationale en internationale wegtransport als alternatief voor diesel. LNG verbrandt schoner dan diesel en levert minder uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 op. Bovendien is LNG per kilo/liter goedkoper dan diesel en dat prijsverschil is de laatste 18 maanden verder in het voordeel van LNG opgelopen. Het nieuwe LNG-tankstation is gevestigd bij TruckEasy Roosendaal (Aanwas 37) aan de A17.

LNG-tankstation

Logistiek en energietransitie als speerpunten
René van Ginderen, wethouder van de gemeente Roosendaal, is blij met dit nieuwe LNG-tankstation in Roosendaal: “De regio West-Brabant is onlangs weer uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Voor ons is logistiek een speerpunt. De toevoeging van dit nieuwe tankstation sluit daar mooi op aan. Bovendien past het LNG-tankstation binnen de ambities van het college om voorop te lopen in de energietransitie in de regio.”

Vervoer beter en schoner maken

Gert van Overveld is directeur en oprichter van TVO dat op 1 juli zijn 30-jarig bestaan viert: “Sinds 1988 draait het bij ons om snelheid, kwaliteit en continuïteit in vervoer. Daar horen inspanningen om vervoer beter en schoner te maken wat ons betreft bij. LNG is in veel opzichten een slim alternatief voor diesel: schoon, betaalbaar en verkrijgbaar in heel Nederland en op steeds meer plekken in de landen om ons heen. Bovendien doen de nieuwe LNG-trucks niet onder voor dieseltrucks in comfort, pk’s, trekkracht en actieradius.” Tijdens de informatiebijeenkomst voorafgaand aan de officiële opening van het LNG-tankstation op 7 juni konden deelnemers ook een kijkje nemen in de nieuwe Volvo LNG-trucks.

LNG logisch alternatief voor nationaal én internationaal transport

Volgens Joost de Ruijter, Sales Manager Automotive van PitPoint.LNG kan er met de opening van dit 25e LNG-tankstation en de recent geopende andere locaties van PitPoint.LNG gesproken worden van een nagenoeg landelijk dekkend netwerk van LNG tankpunten in Nederland. “In de afgelopen zes maanden heeft PitPoint.LNG weer drie nieuwe LNG-tankstations geopend: in Den Hoorn, Venlo/Sevenum en nu dus in Roosendaal. Met die LNG-dichtheid in Nederland lopen we voorop in Europa. Maar ook in andere Europese landen zie je het LNG-netwerk gestaag groeien. Met de gunstige prijsverhouding en het grote aanbod aan trucks is LNG voor steeds meer transporteurs een logisch alternatief voor nationaal én internationaal transport.”

De realisatie van deze LNG-tanklocatie is onderdeel van het project LNG Motion. Medegefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie. In deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Bron: www.pitpoint.nl

 

Geef een reactie