4 ideeën voor duurzame buitenkeukens die je zullen inspireren

Buitenkeukens worden steeds populairder. Ze bieden vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om buiten te koken terwijl je geniet van de frisse lucht en de natuurlijke omgeving. Dit artikel gaat in op enkele van de beste ideeën voor buitenkeukens die je zullen helpen een prachtige ruimte te creëren die jarenlang meegaat.

buitenkeukens

1. Buitenkeuken staal

Hieronder volgen enkele ideeën voor het realiseren van een een buitenkeuken staal.

Buitenkeuken kasten

Kasten worden vaak gebruikt in elk type keuken, maar ze komen vooral veel voor in buitenkeukens. Ze helpen het interieur en de huisraad te beschermen tegen vocht en vuil. Ze bieden ruimte voor de opslag van potten en pannen. Deze wil je het liefst schoon en fris houden zodat je ieder moment aan de slag kunt in de buitenkeuken. Duurzame materialen zoals hout worden vaak gebruikt.

Werkbladen voor buitenkeukens

Werkbladen zijn meestal gemaakt van graniet of beton. Granieten werkbladen zijn duurzaam en vlekbestendig, terwijl betonnen werkbladen gemakkelijker schoon te maken zijn.

Spoelbakken voor buiten

Spoelbakken zijn onmisbaar in elke keuken. Ze worden gebruikt om af te wassen en voedsel te bereiden. Spoelbakken zijn meestal gemaakt van gietijzer, kunststof of roestvrij staal.

Buitenkeuken kranen

Kranen worden gebruikt om de waterstroom te regelen. Ze zijn meestal gemaakt van messing of RVS. Messing kranen zien er geweldig uit en gaan langer mee dan stalen kranen. Zeker indien het buiten in de tuin gebruikt wordt, waar het onderhevig is aan het weer. Zorg er daarom altijd voor om voor de materialen te kiezen die langer meegaan en hierdoor duurzamer zijn.

2. Container Keuken

Een container keuken is een geweldige optie voor mensen die ruimte willen besparen en een functionele mobiele keuken willen creëren zonder een fortuin te hoeven investeren. Een container keuken is in wezen een keuken die speciaal is ontworpen rond het concept om containers als opslageenheden en werkeenheid te gebruiken. Dit betekent dat de container ingericht wordt met een buitenkeuken die eenvoudig te verplaatsen is, zoals wanneer je wilt verhuizen. Hierdoor kan de buitenkeuken overal hergebruikt worden.

3. Picknicktafel Staal

Een picknicktafel staal is een meubel die je in de tuin of op de veranda zet waardoor je lekker buiten kunt zitten en eten. Een picknicktafel bestaat meestal uit twee naast elkaar geplaatste banken. Het wordt vaak gebruikt in parken, stranden en andere openbare plaatsen. Het is ook een geweldig idee voor je buitenkeuken. Staal is een veelgebruikt duurzaam materiaal dat wordt gebruikt om picknicktafels te vervaardigen. Het is stevig en betrouwbaar. Onbehandeld metaal heeft wel onderhoud nodig. Wanneer metaal of gietijzer wordt blootgesteld aan water, roest het. Om dit te voorkomen, moet je het metaaloppervlak van de picknicktafel invetten of droog houden. Om dit te voorkomen worden picknicktafels van RVS of aluminium gemaakt of het metaal wordt gecoat of geschilderd.

4. Fancy Afvalcontainer

De afvalcontainer die groot en grauw oogt, is meestal een afknapper voor iedere tuin of woonomgeving. Het is functioneel maar daar houdt het dan ook mee op. Om de boel wat op te vrolijken is een container ombouw de ideale oplossing. Je geeft de afvalcontainer een nieuwe look en zorgt er ook nog eens voor dat er minder ongedierte bij je afval komt. De geurtjes die de afvalcontainer kan opleveren worden ook nog eens gereduceerd doordat de zon er niet direct op brand.

 

Geef een reactie