45 procent van Nederlanders beschouwt elektrische auto’s als essentieel in strijd tegen klimaatverandering

Voor de volgende generatie elektrische bestuurders moet de elektrische auto van nice-to-have naar need-to-have veranderen, maar (het gebrek aan) laadpunten en hoge prijzen blijven hierbij grote barrières vormen. De aardbol kreunt en steunt onder het juk van de klimaatverandering. 55 procent van de Nederlanders ziet hiervoor een duurzame weg als de beste oplossing. Bijna net zoveel mensen (52 procent) zeggen dat het verminderen van de CO2-uitstoot van transport belangrijk voor ze is. Elektrische auto’s zijn, volgens 45 procent van de Nederlanders, een goede oplossing voor klimaatverandering.

procent

Foto: EVBox Mobility Monitor via evbox.com/nl 

Dit zijn enkele eerste bevindingen van de EVBox Mobility Monitor—het jaarlijkse marktonderzoek van EVBox naar de adoptie van elektrische auto’s en eventuele barrières hiervan. Dit onderzoek werd samen met Ipsos uitgevoerd onder 3600 respondenten uit zes verschillende Europese landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

55 procent van de Nederlanders, die overwegen een elektrische auto te kopen, zegt dat milieuoverwegingen hiervoor de belangrijkste beweegredenen zijn

Een groot deel van de Nederlanders (51 procent) ziet klimaatverandering als een persoonlijke zaak. Wanneer we kijken naar de respondenten die al elektrisch rijden of dit overwegen te doen, is dit percentage maar liefst 68 procent. Ruwweg twee derde van de (potentiële*) elektrische bestuurders ziet een duidelijk verband tussen elektrisch vervoer en de strijd tegen klimaatverandering.

Stimulansen en barrières om elektrisch te rijden

Laadmogelijkheden en prijsperceptie van elektrische auto’s blijven de grootste obstakels

In bijna elk van de zes landen, Noorwegen daargelaten, zijn de twee voornaamste barrières om elektrisch te rijden: de perceptie dat elektrische auto’s nog relatief duur zijn en dat er een gebrek is aan publieke laadpunten. Andere zorgen zijn: de benodigde tijd voor het laden en de perceptie dat de onderhoudskosten van een elektrische auto hoger uitvallen dan die van een brandstofauto. Echter, het leeuwendeel (89 procent) van de huidige elektrische bestuurders in Europa ervaart geen problemen tijdens het laden … Lees verder

Lees verder op bron: news.evbox.com/nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign