Alles wat je moet weten over een houten garage

Een garage aan huis is een feestje. Je kunt dan altijd droog en veilig parkeren! Als je voor een houten garage kiest, levert dat de nodige extra voordelen op. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over houten garages.                                                                                                                                                                                                                                                                                         .

garage

Waarom zou je überhaupt een garage nemen?

Een eigen garage voor je auto kan zeker de moeite waard zijn. Je hoeft nooit meer te zoeken naar een parkeerplek en er ook niet meer voor te betalen. Ook beschermt een garage je auto tegen gure weersomstandigheden als wind, sneeuw en regen. Hierdoor blijft je auto langer mooi en behoud je de waarde van het voertuig langer. Ook is de kans veel minder groot dat je auto het slachtoffer wordt van vandalisme en diefstal. Tot slot hoef je nooit meer bang te zijn dat je auto onverhoopt wordt weggesleept. Daarbovenop zorgt een garage voor extra opbergruimte. Je kunt er spullen opslaan die je niet vaak gebruikt.

Zijn er dan eigenlijk ook redenen om het niet te doen? Er zit natuurlijk wel een prijskaartje aan en je moet er de ruimte voor hebben. Heb je budget en ruimte? Lees hieronder de voor- en nadelen van een houten garage en wat de kosten van zo’n garage zijn.

Heb je een vergunning nodig voor een garage?

Goed nieuws: voor het bouwen van een garage heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Je moet je dan onder andere wel aan een maximale oppervlakte 30 vierkante meter houden. Wil je het zeker weten, kijk dan even op de website van de Rijksoverheid.

Wat zijn de voordelen van een houten garage?

Hout is een populair materiaal voor bouwwerken. Dat is niet voor niets: het is een duurzaam, sterk en isolerend bouwmateriaal. Ook is er het esthetische aspect. Veel mensen vinden hout een sfeervolle uitstraling hebben. Bovendien is hout altijd uniek, omdat het op natuurlijk wijze groeit. En dan zijn er ook nog tal van personalisatiemogelijkheden. Hout is veelzijdig en kun je dus naar eigen smaak afstemmen. Of je nu voor landelijk of voor meer voor modern gaat, het is mogelijk. Op www.pineca.nl/houten-garages/ vind je een aantal voorbeelden van hoe een houten garage eruit ziet.

Ook zijn er voordelen voor het milieu. Hout stoot namelijk geen CO2 uit, maar neemt het juist op. Ook is hout hernieuwbaar: het kan worden geoogst zonder dat het schade aan het milieu aanbrengt.

Wat zijn de nadelen van een houten garage?

Elk materiaal heeft ook nadelen. Hout heeft veel onderhoud nodig, zeker als je het vergelijkt met andere materialen als steen, metaal, glas en kunststof. Ook raakt het iets sneller aangetast door weersomstandigheden.

Dit zijn de kosten van een houten garage

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat een houten garage kost. De prijzen lopen namelijk sterk uiteen. De kosten voor een houten garage zijn sterk afhankelijk van de grootte, de houtsoort en het soort dak dat je kiest. Ook is het belangrijk of je een garage of maat laat maken of kiest voor een kant-en-klare garage. Houd in ieder geval rekening met 2000 euro en maximaal met 15.000 euro.

 

One Response to Alles wat je moet weten over een houten garage

  • Zonnepanelen op het dak van de houten garage een laadpaal en een EV. Dan parkeer je de auto in de houten garage en rijdt je op stoom van het dak. Helemaal goed.

Geef een reactie