Autoweg N9 krijgt duurzame ledverlichting, tussen Alkmaar en De Kooy bij Den Helder

Rijkswaterstaat vervangt komende weken de openbare verlichting langs de autoweg N9 tussen Alkmaar en De Kooy bij Den Helder door duurzame ledverlichting. De werkzaamheden zijn deze week van start gegaan en duren vijf weken. Er wordt ’s avonds en ’s nachts gewerkt, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, wanneer er minder verkeer op de weg is. Door bovendien slim te combineren met werkzaamheden aan asfalt en het maaien van de bermen ondervinden weggebruikers zo min mogelijk hinder.

ledverlichting

Ledverlichting is energiezuiniger, gaat langer mee en geeft minder lichthinder dan de huidige verlichting. N9, foto via rijkswaterstaat.nl 

Duurzame ledverlichting

De verlichting langs de autoweg N9 nadert het einde van de levensduur. Bovendien was er door aanrijdingen met lichtmasten regelmatig uitval van lampen. Rijkswaterstaat grijpt de vervanging van de verlichting aan om deze duurzamer te maken. Ledverlichting is energiezuiniger, gaat langer mee en geeft minder lichthinder dan de huidige verlichting. De aanpassing naar led past bij de ambitie van Rijkswaterstaat om het rijkswegennet energieneutraal te maken.

Afsluitingen en omleidingsroutes

Voor de veiligheid van zowel weggebruikers als wegwerkers wordt de N9 daar waar wordt gewerkt afgesloten. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid. De extra reistijd varieert van 5 tot maximaal 20 minuten, afhankelijk van de locatie van de werkzaamheden. Rijkswaterstaat adviseert de reis voor te bereiden en voor vertrek de pagina Geplande wegwerkzaamheden te raadplegen. Hier staan alle locaties van de werkzaamheden, wegafsluitingen, data en tijdstippen. De werkzaamheden zijn op 25 augustus 2018 gereed.

Bron: www.rijkswaterstaat.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign