Bagels & Beans zet insecten op de (menu)kaart

De keten Bagels & Beans heeft een bagel met insecten op de nieuwe menukaart gezet. Het concern haakt daarmee in op de trend om vlees te vervangen door andere eiwitrijke producten. De bagel krijgt een topping van sprinkhaan, krekel en meelworm en is vanaf 14 augustus verkrijgbaar.

Insecten op de kaart

Vrijwel ieder jaar ondergaat de menukaart van Bagels & Beans een flinke make-over. Sommige producten verdwijnen van de kaart en populaire tijdelijke specials krijgen een vast plekje. Vanaf 14 augustus kunnen gasten van het nieuwe menu genieten. Waaronder een ‘beestachtig lekkere Bugs Bagel’ met sprinkhaan, krekel en meelworm.

insecten

Bagels met een topping van insecten. Foto: Bagels & Beans

Samenwerking met Delibugs

De Bugs Bagel is een samenwerking met Delibugs, dat in 2011 startte met de verkoop van eetbare insectensoorten. Inmiddels kweekt en verwerkt het bedrijf ze zelf ook. Samen met Bagels & Beans ontwikkelde Delibugs een bageltopping met krekels, meelwormen en een mix van geselecteerde kruiden. Het geheel wordt geserveerd met een sprinkhaan als garnering.

Waarom een bagel met insecten?

‘Waarom niet?’, reageert medeoprichter van Bagels & Beans Ronald Bakker. ‘Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.’

Bijzonder smakelijk

‘Ze zijn echt bijzonder smakelijk’, benadrukt Bakker. ‘En trouwens, je vergist je mooi als je denkt dat je nooit insecten eet. Kijk maar eens op de verpakking van roze koeken. Daar staat dat er een kleurstof met E-nummer E120 in zit. Dat wordt gemaakt van schildluizen. Het zit bijvoorbeeld ook in aardbeienyoghurt en milkshakes’ … lees verder

(Door: Anne Mieke Ravenshorst)

Lees verder op: www.bakkerswereld.nl

 

Geef een reactie