BK Pharma logistics neemt als eerste in Nederland de Volkswagen ID.Buzz Cargo in gebruik

BK Pharma Logistics neemt vandaag als eerste in Nederland de Volkswagen ID. Buzz Cargo met een volledig elektrische koelinstallatie in gebruik. Hiermee kan BK Pharma Logistics voortaan goederen emissievrij bezorgen. Door het aanschaffen van een elektrische bus is BK Pharma Logistics verzekerd van toegang tot de binnensteden. Het klimaatakkoord vereist vanaf 2025 zero-emissiezones in de binnensteden van Nederland, waar alleen volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagen in mogen rijden. BK Pharma Logistics speelt hier op in en schaft een Volkswagen ID. Buzz aan. Met de inzet van deze elektrische bus zet BK Pharma Logistics de eerste stap om de CO2 uitstoot verder terug te brengen.

BK Pharma logistics

Foto via bksneltransport.nl

Volkswagen ID. Buzz Cargo

De Volkswagen ID. Buzz Cargo is volledig elektrisch met een WLTP actieradius van circa 424 kilometer en een accupakket van 77kWh. Daarnaast onderscheidt de ID. Buzz Cargo zich met een snellader van 170 kWh welke binnen 30 minuten van 5% tot 80% oplaadt.

ID. Buzz Cargo

Met de ID. Buzz Cargo kan BK Pharma Logistics voortaan elektrisch temperatuur gecontroleerde goederen bezorgen in de binnensteden. De bus is voorzien van een elektrische koelinstallatie met speciaal ontwikkeld 24-volt systeem, heeft elektrische luchtgordijnen ter voorkoming van grote temperatuurschommelingen, een verwarmingsoptie voor het bewaken van kritische temperaturen voor medicijnentransport en doorkoel mogelijkheid bij stilstand van de bus.

Temperatuur gecontroleerd transport

BK Pharma Logistics is gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerd transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratorium industrie. Vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt het transport van farmaceutische en healthcare producten op een veilige en een op temperatuur gecontroleerde omgeving verzorgd.

Paul Bouwmeester, Algemeen directeur BK Pharma Logistics:

“Met de aanschaf van de Volkswagen ID. Buzz Cargo hebben we de eerste stap gemaakt richting onze duurzaamheidsambitie. We streven ernaar om volledig duurzaam en elektrisch onze goederen te vervoeren. Zodat we een positief verschil kunnen maken voor de mens, de planeet en de gemeenschappen waarin we actief zijn.”

DPD Nederland

Sinds 2021 is BK Pharma Logistics onderdeel van de DPD Nederland. Duurzaamheid staat bij DPD hoog in het vaandel. DPD heeft de ambitie om de groenste pakketbezorger van Nederland, maar ook van Europa te worden. Daarom zal DPD in 2025 in de 350 grootste steden in Europa (waaronder de 45 grootste steden in Nederland) emissievrij bezorgen. Uiteindelijk wil DPD in 2040 wereldwijd nul uitstoot realiseren. Dit is 10 jaar eerder dan volgens het klimaatakkoord zou moeten.

BK Pharma Logistics

BK Pharma Logistics is onderdeel van de BK Logistics Group en is dé specialist op het gebied van temperatuur gecontroleerd sneltransport van hoogwaardige producten door heel Europa. BK richt zich op zeer flexibele logistieke dienstverlening met name in de farmaceutische industrie. Met 150 personeelsleden verdeeld over vier vestigingen en een wagenpark van ruim 130 geconditioneerde voertuigen hebben we meer dan 20 jaar ervaring met het temperatuur gecontroleerd vervoeren van o.a. kwetsbare medicijnen, monsters en biologisch materiaal naar laboratoria, zorginstellingen en apotheken en bij patiënten thuis.

Bron: bksneltransport.nl

 

One Response to BK Pharma logistics neemt als eerste in Nederland de Volkswagen ID.Buzz Cargo in gebruik

  • hoeveel stroom produceert het bedrijf? is er Zon op Dak? Zonnepark aangesloten op het laadstation? hoeveel busjes heeft het bedrijf? hoeveel zijn elektrisch?

Geef een reactie