DPD bezorgt in 2025 in de 45 grootste steden van Nederland emissievrij

Vanaf 2025 hebben gemeenten de mogelijkheid om een aparte zero emissie zone in te stellen. Internationaal pakketbezorger DPD heeft als doel gesteld om in 2025 in de 45 grootste steden in Nederland emissievrij te bezorgen. Daarnaast streeft Dynamic Parcel Distribution ernaar om in 2030 volledig elektrisch te zijn. Waar Dynamic Parcel Distribution zich eerst ten doel had gesteld om in 30 Nederlandse steden emissievrij te bezorgen, stelt de internationale pakketbezorger de ambitie nu bij naar 45 steden. Juist omdat duurzaamheid zo’n belangrijk onderwerp is en DPD haar steentje bij wil dragen aan een betere wereld.

DPD

Foto via https://www.dpd.com/nl

DPD rijdt op dit moment in de steden als Amsterdam, Haarlem en Eindhoven met elektrische bussen. Er zijn inmiddels bij verschillende DPD depots 150 laadstations geïnstalleerd. Vandaag wordt Maastricht aan het rijtje toegevoegd, waarmee 9 routes voortaan duurzaam worden afgelegd. In totaal bespaart dit 73.800 kg CO2 uitstoot per jaar.

DPD in 45 steden emissievrij

In totaal bezorgt DPD in 2025 in 45 steden emissievrij. Het gaat om de volgende steden: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Helmond, Hengelo, ’s-Hertogenbosch, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Naaldwijk, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam, Zoetermeer en Zwolle.

We all share the #SameAddress

We delen allemaal hetzelfde adres: de aarde. DPD bezorgde in 2020 wereldwijd 1,9 miljard pakketten. Om de toekomstige generaties en de planeet te beschermen heeft DPD de CO2-uitstoot per pakket sinds 2013 met 18,8% teruggebracht. In 2025 daalt die uitstoot zelfs naar 30%, want Dynamic Parcel Distribution zet in de 225 grootste steden in Europa 7.700 voertuigen in die niet of nauwelijks CO2 uitstoten. Daarnaast zet DPD Internationaal 3600 oplaadpunten en 80 nieuwe stadsdepots in, waardoor meer elektrische ritten met een kortere actieradius kunnen worden ingezet. Dynamic Parcel Distribution investeert tot 2025 200 miljoen euro om een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven in 225 steden in Europa.

Groenste pakketbezorger

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Onze ambitie is om de groenste pakketbezorger van Europa te worden. Daarom bezorgen wij in 2025 niet alleen in de 30 grootste steden emissievrij, maar in de 45 grootste steden van Nederland. Maar onze ambitie is groter. Wij streven ernaar om in 2030 alle bussen te vervangen door elektrische bussen. Sinds 2012 zijn we al CO2 neutraal, nu gaan we voor het structureel verduurzamen van ons proces, overigens niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Dit allemaal onder het motto: we all share the same address. Namelijk de aarde en daar moeten we zuinig op zijn.”

Bron: dpd.com/nl

 

One Response to DPD bezorgt in 2025 in de 45 grootste steden van Nederland emissievrij

  • Zonnepanelen voor de Energie. Ik mis de Zonnepanelen in dit verhaal. Ik heb Zonnepanelen, Laadpaal en EV. rijden op stroom van het Dak. Maak van de steden Energiesteden. Zonnepanelen, Laadpalen en EV.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign