Draagbare laadpalen op komst?

Hebben we in de toekomst een draagbare laadpaal in de achterbak van onze elektrische auto liggen? Het zou zomaar kunnen. Technologische ontwikkelingen in ruimteonderzoek kunnen namelijk zomaar leiden tot de ontwikkeling van draagbare laadpalen. Om te bepalen of er water op Mars te vinden is, moet er in het oppervlakte van de planeet geboord worden. Technologische vorderingen op dit gebied leidden onlangs tot een verassende ontdekking, die gek genoeg niets met ruimteonderzoek te maken heeft.

laadpalen

Draagbare laadpalen

Wat blijkt? Het boorapparaat maakt gebruik van dezelfde spanning als een stofzuiger en kan dus gemakkelijk aangesloten worden op een gemiddeld stopcontact. Overigens zonder gevaar, vanwege de kleine transformator waarover het apparaat beschikt. Deze transformator stelt het apparaat in staat om constant energie te leveren, zoals bijvoorbeeld een laptopkabel dat doet. “We realiseerden ons dat de transformatoren die we ontwikkelden voor de boor, ook uitstekend toepasbaar zijn op het opladen van elektrische auto’s”, zegt Sanjay Vijendran van de European Space Agency.

Tekort

Eerder deze week werd bekend dat het aantal beschikbare laadpalen in de toekomst een probleem kan worden. Het kan zelfs een reden zijn voor consumenten om geen elektrische auto aan te schaffen. Een draagbare laadpaal zou de ideale oplossing zijn.

Bron: www.electrotechniek365.nl

ESA_logo_light_blue_medium       logo elektrotechniek365

duurzaam-actueel1

Geef een reactie