Duurzaam adverteren? Bestaat dat?

Het is inmiddels de talk of the town: de bouw van de enorme reclamemast, die wel érg dicht aan de A28 staat bij Assen. Het gevaarte wekt ontzag bij vriend en vijand. Begrijpelijk, met 2 LED schermen met een oppervlakte van 103 m2 per stuk. Om dit in perspectief te plaatsen: dit zijn 2 appartementen met 3 slaapkamers.

Overal in het land schieten digitale reclamemasten als paddenstoelen uit de grond, waar het Hoge Noorden niet langer een uitzondering op is. Regionale en landelijke bedrijven zijn er blij mee. Het betekent immers naamsbekendheid in de afzetmarkt en met digitale schermen is het allang geen “plat” adverteren meer.

adverteren

Alles werkt tegenwoordig op basis van relevantie en inzicht: relevante content voor een relevante doelgroep, met een duidelijke rapportage. En wat is er nou relevanter voor mijn eigen doelgroep in deze specifieke kwestie? Precies: duurzaamheid. Dat is precies wat deze digitale reclamemast zo uniek maakt. Miljoenen mensen milieubewust bereiken. Onzin? Ik durf te stellen van niet. Want hoe duurzaam is het nu echt?

Het duurzame karakter van de reclamemast begint al bij het artistieke ontwerp. De mast zelf bestaat uit een honingraat, wat daadwerkelijk een wiskundige weergave is van celstructuren, zoals deze ook in de natuur zijn te vinden. Dit noemen ze de Voronoi-structuur. In praktische zin bestaat de constructie (lees: kiemplant) uit Cortenstaal. Vrijwel onderhoudsvrij, geen chemische coatings en supersterk! Althans, dat mogen we toch hopen.

De echte kandidaat voor de duurzaamheidsprijs komt nu aan bod: een park van vierhonderd zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening van de immense schermen. Het restant van de voorziening wordt geleverd door groene stroom. Na lang speuren heb ik tot op heden nergens op deze prachtige planeet iets vergelijkbaars aangetroffen. En dat zegt wat.

Deze innovatie zorgt ervoor dat milieu en tech bij elkaar komen, zodat nu ook de mediabranche een stap in goede richting gaat. De toon is gezet. Nu is het tijd voor uitbreiding. We denken aan windmolens. Er zijn concrete plannen voor meerdere van deze duurzame digitale giganten en Mundu heeft haar pijlen in de tussentijd gericht op het groener maken van ons digitale netwerk, waarbij groene stroom de quick win is.

Met meer dan 50 digitale masten en billboards, zijn we al mooi op weg in de groene wereld. Neem eens een kijkje op Mundu. Wie weet zit er wel een mast of billboard bij u in de buurt!

 

Geef een reactie