Duurzame en groene bushokjes in centrum Den Haag

Vrijdag zijn er twee bijzondere tram- en bushokjes geplaatst in het centrum van Den Haag bij de haltes Spui en Kalvermarkt/Stadhuis. Het gaat om een samenwerking met de HTM en het zijn voor nu twee stuks. Eén heeft een groen dak vol sedum. Dat zijn een soort vetplantjes die de lucht filteren, zorgen voor biodiversiteit en regenwater vasthouden. De tweede ligt vol zonnepanelen, waarvan de electriciteit gebruikt wordt voor de verlichting en de reclame in het hokje. De twee hokjes zijn onderdeel van een pilot. Als deze succesvol is wordt gekeken of ze door de rest van de stad geplaatst kunnen worden.

bushokjes

Eén van de bushokjes met het groene sedumdak. Foto Gemeente Den Haag/Valerie Kuypers 

Duurzame en groene tram- en bushokjes

Behalve dat de tram- en bushokjes er leuk uit zien en super duurzaam zijn, hoopt de gemeente dat mensen hierdoor zelf ook geïnspireerd raken om aan de slag te gaan. Het project maakt deel uit van de Duurzame Dakenjacht, waarmee wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) ervoor wil zorgen dat op elk dak zonnepanelen of groen kan komen. Er zijn nog veel lege daken in de stad die bij kunnen dragen aan het opwekken van energie, tegengaan van hittestress of het verwerken van regenwater.

bushokjes 2

Eén van de bushokjes met het zonnepanelendak. Foto Gemeente Den Haag/Valerie Kuypers 

Hoger rendement dan bij je bank

Van Tongeren: “Iedereen wordt blij van een dak met zonnepanelen of mooi groen. Je helpt het milieu, je zorgt voor schone energie en je geld levert op je dak meer op dan bij de bank.”

Bron: denhaag.nl

 

One Response to Duurzame en groene bushokjes in centrum Den Haag

  • Zonnepanelen in de stad met laadpalen en laadstations. inkomsten voor de stad met schone stroom van de zon. ik heb 30 panelen, 6000 kWh, Laadpaal, EV, geen gas, geen benzine geen diesel.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign