Duurzame stappen met eerste straatveegmachine op Groengas in Nederland

Omrin heeft gisteren de sleutels in ontvangst genomen van de eerste straatveegmachine op Groengas in Nederland. Met de komst van deze Dulevo veegmachine zet Omrin weer een stap in de verdere verduurzaming van haar wagenpark. De veegmachine rijdt als eerste in Nederland op Groengas en gebruikt daarnaast nauwelijks water bij het vegen. Daarmee worden de straten en paden in de gemeente Leeuwarden op een zeer duurzame wijze en klimaatneutraal schoongehouden.

straatveegmachine

Foto via omrin.nl

De Groengas straatveegmachine

De straatveegmachine is van het Italiaanse type Dulevo Euro 5, op maat gemaakt voor Omrin en wordt geleverd door HD van Dijk Duurzame reinigingsmachines uit Sint Annaparochie. De veegmachine rijdt in eerste instantie vooral in de gemeente Leeuwarden en zal Groengas gaan tanken bij het OrangeGas-station bij Van den Belt aan de Jupiterweg in Leeuwarden. In februari wordt waarschijnlijk ook het nieuwste model Dulevo Euro 6 geleverd, die zorgt voor een nog verdere optimalisatie van de reiniging.

Samenwerking

De samenwerking van de drie Friese bedrijven is een mooi voorbeeld van een praktische duurzame toepassing in de reiniging van de openbare ruimte en een praktische stap in de circulaire economie. Samen halen we alles eruit!

HD van Dijk Duurzame reinigingsmachines

HD van Dijk Duurzame reinigingsmachines, opgericht in februari 1988, is landelijk de meest innovatieve en flexibele partner op het gebied van duurzame oplossingen voor schone werk- en leefomgevingen. Een van deze oplossingen is de Groengas veegmachine van het Italiaanse merk Dulevo. Al jaren is HD van Dijk de exclusieve Dulevo importeur voor Nederland en waarborgt het goed functioneren van de diverse reinigingsmachines middels een landelijk opererende servicedienst.
www.hdvandijk.nl

OrangeGas

In 2008 hakten zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting op een familiefeestje de knoop door: ze zouden een wezenlijke bijdrage gaan leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen. OrangeGas heeft op dit moment twee eigen Groengas-productielocaties en 70 tankstations met uitsluitend schone brandstoffen. OrangeGas is de enige aanbieder in ons land van een totaal gesloten eigen keten van groengasproductie tot aan tankstation. Veel voertuigen van Omrin tanken bij OrangeGas!
www.orangegas.nl

Bron: www.omrin.nl

 

Geef een reactie