Een stijlvolle gietvloer als duurzame optie voor jouw huis of pand

Heb je wel eens nagedacht over een gietvloer als duurzame optie voor jouw huis of pand? Een gietvloer is strak, tijdloos, hygiënisch, verkrijgbaar in iedere gewenste kleur en aan te brengen op vrijwel iedere ondergrond. Oftewel, de perfecte basis voor iedere ruimte! Maar is een gietvloer ook echt een duurzame keuze? Wel als je gaat voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem. 

gietvloer

Wat maakt een gietvloer duurzaam?

Van Hollandse Bodem is al 15 jaar dé specialist in kwalitatieve en duurzame gietvloeren. Maar wat maakt een gietvloer van Van Hollandse Bodem nu precies duurzaam? We zetten het graag voor je op een rijtje.

  • Lange levensduur: Allereerst hebben onze gietvloeren een zeer lange levensduur, namelijk 15 tot 20 jaar. De grondstoffen die worden gebruikt voor de gietvloer worden dus langdurig benut.
  • Emissievrije ingrediënten: De gietvloeren van Van Hollandse Bodem worden volledig geproduceerd uit emissievrije ingrediënten en plantaardige oliën.
  • Energiebesparend: In combinatie met vloerverwarming is een gietvloer energiebesparend, daar de energie efficiënt wordt ingezet door optimale geleiding en dankzij de korte afstand tussen de warmtebron en vloeroppervlakte. Een gietvloer is namelijk slechts 3mm dik.
  • Weinig restafval: Door de nauwkeurige inmeting is er zelden sprake is van materiaalverspilling tijdens plaatsing.
  • Milieubewust onderhoud: Tot slot is het onderhoud van gietvloeren zeer duurzaam, omdat er geen agressieve schoonmaakmiddelen voor nodig zijn.

Eerlijke gietvloer prijzen

De zoektocht naar gietvloer prijzen levert verwarrende resultaten. Zo variëren gietvloer prijzen van €30 tot € 130 per m². Waar komt dat grote prijsverschil vandaan? Het verschil zit hem vooral in het materiaal van de gietvloer, en service en vakkundigheid van de gietvloer specialist.

Hoogstaand materiaal
Veel aanbieders werken met epoxy, omdat dit een goedkoop materiaal is voor gietvloeren. Epoxy is echter niet scheuroverbruggend en niet UV bestendig. Kies je voor epoxy? Dan bestaat er een grote kans dat je gietvloer scheurt en verkleurt. Van Hollandse Bodem werkt daarom uitsluitend met van kwalitatief hoogstaand polyurethaan.

Service en vakmanschap
Het verschil in gietvloer prijzen zit ook in de service en vakmanschap. Wij werken alleen met ervaren specialisten om onze kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast is ons serviceniveau hoog, daar uitgebreid advies, vochtmetingen en controles bij onze prijzen zit inbegrepen.

Investering voor de lange termijn
Al met al maakt kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid dat je op de lange termijn goedkoper uit bent. De gietvloeren van Van Hollandse Bodem zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvast en gaan jarenlang mee. Daarom geven wij vijf jaar garantie op onze vloeren en hoeven deze niet tussentijds behandeld te worden.

Duurzame kleur voor je gietvloer

Een duurzame gietvloer kleur, wat bedoelen we daarmee? Allereerst doelen we op de kleurvastheid. De gietvloeren van Van Hollandse Bodem zijn UV-bestendig en zullen dus niet verkleuren. Daarnaast maakt het kiezen van de juiste kleur – een kleur waar je jarenlang plezier van hebt – een gietvloer duurzaam.

Eindeloos veel kleurmogelijkheden
De kleur van je gietvloer is zeer bepalend voor de sfeer en uitstraling van je huis of pand. Wat je wens ook is, Van Hollandse Bodem biedt eindeloze opties aan kleuren. Zo zijn onze gietvloeren leverbaar in alle RAL- SIKKENS- en NCS-kleuren. Vind je de gewenste kleur niet in onze collectie? Dan mengen wij de kleur zelf en maken we kosteloos kleurstaaltjes aan, zodat je de kleur rustig thuis kunt bekijken en kunt afstemmen op je interieur.

Aandacht voor kleuradvies
Het kiezen van de kleur van je vloer kan overweldigend zijn. Het is tenslotte een zeer bepalend element in je interieur. Wees gerust, want onze specialisten hebben ruime ervaring met het maken van kleurkeuzes. Dit is iets waar we bij Van Hollandse Bodem uitgebreid aandacht aan besteden, omdat – zoals eerder genoemd – het kiezen van de juiste kleur ook een rol speelt in de duurzaamheid van je gietvloer.

 

Geef een reactie