Eerste laadlantaarns staan in Den Haag

De openbare ruimte in de stad is schaars. Den Haag is daarom steeds op zoek naar innovatieve oplossingen waardoor de openbare ruimte efficiënter kan worden gebruikt. De gemeente heeft daarom laadpalen laten ontwikkelen die tevens dienst doen als straatlantaarns. Zo zijn minder objecten nodig in de openbare ruimte. Den Haag is de eerste stad waar meerdere laadlantaarns in de openbare ruimte in gebruik zijn.

Laadlantaarns

De eerste drie laadlantaarns staan op het bedrijventerrein Zichtenburg/Kerketuinen aan deKerketuinenweg. Ze werden maandagavond in gebruik genomen door wethouder Tom de Bruijn. Elke paal heeft 2 laadpunten voor elektrische auto’s. De laadlantaarns staan er voorlopig als een proef die samen met Stedin en ElaadNL wordt uitgevoerd. Er wordt onder andere gekeken of ze voldoende gebruiksvriendelijk zijn, en hoe de storingsgevoeligheid is.

Proef

De proef duurt een half jaar. Blijkt het experiment van de laadpalen met lantaarnfunctie een succes, dan zal de gemeente er meer neerzetten in de stad. Bijvoorbeeld op plaatsen waar veel vraag is naar laadplekken en behoefte is aan betere verlichting van de openbare weg.

Elektrisch vervoer stimuleren

De laadlantaarns passen in het beleid van de gemeente om elektrisch vervoer te stimuleren en daarmee bij te dragen aan het verder verbeteren van de luchtkwaliteit.

laadlantaarns

Foto via denhaag.nl

Bron: www.denhaag.nl

 

Geef een reactie