Eurocommissaris neemt eerste exemplaar Plastic Soup Atlas van de Wereld in ontvangst

Het eerste exemplaar van de Plastic Soup Atlas of the World is tijdens de tweedaagse PolyTalk conferentie op Malta uitgereikt aan Karmenu Vella. De Eurocommissaris voor Milieu, Martieme Zaken en Visserij kreeg het boek uit handen van Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation. Vella: “Kaarten worden voortdurend aangepast. Dat is een normale gang van zaken. Maar met de Plastic Soup Atlas of the World is het de bedoeling om de wereldkaart op een geheel nieuwe manier te tekenen.

Foto via plasticsoupfoundation.org 

Plastic Soup Atlas

Proficiat aan de Plastic Soup Foundation voor het uiteenzetten van niet alleen de oorzaken en gevolgen van plasticvervuiling in de oceanen en elders, maar óók voor het presenteren van oplossingen. Dit sluit nauw aan bij het werk van de Plastics Strategy van de Europese Commissie, dat gericht is op vermindering van verpakkingen en verhoging van recycling. De Commissie zal in mei vooruitstrevende voorstellen presenteren om het probleem van eenmalig gebruik van kunststoffen aan te pakken. Samen kunnen en moeten we de kaart opnieuw tekenen om het probleem van plasticsoep te verminderen.”

Boek bestaat uit 60 hoofdstukken

De Atlas is waarschijnlijk het eerste boek ter wereld dat de plasticsoep vanuit een allesomvattend perspectief behandelt, met evenveel aandacht voor oorzaken en gevolgen als voor oplossingen. Het boek bestaat uit 60 hoofdstukken die rijk geïllustreerd zijn en is voorzien van verhelderende infographics.

Minder single-use plastic produceren

Maria Westerbos: “Het is van extra grote betekenis dat eurocommissaris Vella het boek in ontvangst nam tijdens de conferentie van de plasticindustrie op Malta. Hiermee geven we het signaal af, dat het echt van het grootste belang is dat er minder single-use plastic wordt geproduceerd in plaats van steeds meer.”

Bestel de Atlas via bol.com.

Bron: www.plasticsoupfoundation.org

 

Geef een reactie