Forbo Flooring: tweede leven voor oude Marmoleum vloeren

Bij Forbo Flooring zijn we gestart met het hergebruik van oude linoleumvloeren voor de productie van de nieuwste Marmoleum Cocoa-collectie. Met deze vloer in zes nieuwe kleuren doen we ook iets extra’s voor het klimaat. We halen meer broeikasgassen uit de lucht dan dat er tijdens onze productie in gaan.

Forbo Flooring

Foto via forbo.com

Klimaatvriendelijk

Naast oude vloeren bevat Marmoleum Cocoa ook snijrestanten van nieuw gelegde vloeren en cacaoschillen die afkomstig zijn van bekende Zaanse cacaobedrijven. In totaal bestaat de collectie voor ruim 30% uit hernieuwbare grondstoffen en voor 43% uit gerecyclede materialen.

Linoleumvloeren bestaan van oorsprong al tot 98% uit natuurlijke materialen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Ze gaan daardoor decennialang mee.

Duurzaam mooi

De nieuwe Marmoleum Cocoa-collectie laat zien dat er met klimaatvriendelijke vloeren een wereld aan nieuwe designmogelijkheden opengaat. Deze collectie combineert de esthetiek van cacaoschillen met rustige minerale tinten.

De zes nieuwe warme en natuurlijke kleuren passen in vrijwel iedere omgeving of interieur en sluiten mooi aan op natuurlijke bouwmaterialen. Daarnaast zijn ze goed te combineren met andere Marmoleumcollecties zoals Walton, Linear en Marbled.

Forbo Flooring 2

Foto via forbo.com

Forbo Flooring: samen de schouders eronder

Er is volgens Tobias van Sabben – Global Sustainability Program Manager van Forbo Flooring – nog steeds veel meer mogelijk voor een duurzame wereld:

“Circulariteit vraagt om samenwerking. Samen de schouders eronder, van eindgebruiker tot vloerenbedrijf en architect. We hopen met deze collectie iedereen te inspireren om samen op allerlei manieren werk te maken van circulariteit.”

Bron: forbo.com

 

Geef een reactie