(H)eerlijk slapen

Ecologisch kussen: het inrichten van een huis is niet meer vanzelfsprekend. Het moet verantwoord en duurzaam. Terecht, want de meeste spullen worden of verkeerd geproduceerd en zijn wegwerp artikelen geworden. Eigenlijk is het een levensstijl.

Levensstijl

Energiebesparende led verlichting, verduurzamen van de woning. Duurzame energiebronnen zonder CO2-uitstoot. Nooit meer verkeerde kippen eten, sowieso minder vlees maar uitsluitend van dieren zonder preventieve antibiotica of groeihormonen en verder geen kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers. Verantwoord en eerlijke productie. Fairtrade producten zijn er ook voor badtextiel.

ecologisch kussen

Standaard

Badgoed gemaakt van volledig biologisch katoen en vervaardigd in een eerlijk productieproces. Het wordt gecontroleerd door de Global Organic Textile Standard, een internationaal erkende norm voor biologisch textiel. Het eindproduct kan garen, stof, kleding of woningtextiel zijn.

Ecologische kussens

Een matras en kussen bepalen het slaapcomfort. De hardheid van een kussen wordt individueel bepaalt: zacht, medium en hard. Een zacht kussen is met name geschikt indien met op de buik of rug slaapt, een hard kussen is prettiger bij zij slapers. Bij de vullingen kan gekozen worden uit verschillende varianten zoals dons, latex, wol en kapok. Elke variant heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Welk kussen ook gekozen wordt een ecologisch kussen slaapt sowieso goed omdat het biologisch gefabriceerd is. Hierdoor is ook de gebruiksduur aanzienlijk.

Circulaire inrichting

Eigenlijk is het niet lastig om de gehele woning duurzaam in te richten. In feite is de circulaire samenleving de fase van duurzaamheid als trend al voorbij gestreefd. De Nederlandse maakindustrie en sectoren in voeding, consumptiegoederen en bouw dienen binnen dertig jaren gefaseerd circulair te zijn. Reductie, hergebruik en recycling zijn dan de standaard norm. Op deze manier gaan producten langer mee, gebruiken we materialen in een oneindige cyclus en halen we het maximale uit bestaande zaken, zoals bijvoorbeeld meubels.
Ook bij de aanschaf van beddengoed en badgoed is biologisch en fairtrade mogelijk door te kiezen voor de juiste producten. Duurzame producten met een hoge kwaliteit die exact aansluiten aan de circulaire samenleving.

 

Geef een reactie