Herman en Monique Fiselier zijn van het gas af. Zij hebben een eigen systeem ontwikkeld en geïnstalleerd in hun eigen woning. Lees het door hen ingestuurde artikel hier op Duurzaam Actueel. En ervaar hoe dit enthousiaste en vooruitstrevende paar hun eigen installatie kostenbewust, duurzaam en verantwoord in gebruik heeft. Ongetwijfeld heb je na het lezen vragen of suggesties. Neem dan gerust contact op met Herman en Monique via de link onderaan dit artikel. Transitie: zo kan het ook!
“Wij zijn Herman en Monique Fiselier”
Wij willen bij u onder de aandacht brengen dat er meer mogelijkheden zijn om van het gas af te kunnen. Ons doel is een betaalbaar systeem voor iedereen. Het ombouwen van de installatie kost natuurlijk wel geld maar de verbruikskosten ten opzichte van het gas blijven nagenoeg gelijk. Dit systeem is nog niet op de markt en zijn we bezig om zowel de media als bedrijven bewust te maken van het feit dat er meer mogelijkheden zijn dan alle dure ideeën van deze tijd zoals warmtepompen, huidige elektrische cv ketels en toekomstige waterstof technieken.
Echter voorwaarde is wel dat de bestaande gasaansluiting wordt opgezegd, omdat je de kostenbesparing daarvan nodig hebt om het extra elektraverbruik te compenseren.
Voordelen van het systeem ten opzichte van een gas-combi ketel zijn:
- geen gasverbruik
- geen lokale CO2 uitstoot
- geen geluidsoverlast
- geen milieu onvriendelijke stoffen in het systeem, enkel water
- geen kans op koolmonoxide vergiftiging
- onderhoudsarm.
- werkt binnen de bestaande infrastructuur van het elektrische net
- De warmwatervoorziening gebeurd door middel van een elektrische boiler.
- De gaskookplaat is vervangen door een elektrische kookeenheid
Het huis
Om het gehele verhaal te begrijpen en te overzien willen we eerst wat vertellen over het huis en onze woonsituatie. Ons huis is een traditioneel gebouwde 2 onder 1 kap woning uit begin jaren 60.
Deze woning is sinds 2004 in ons bezit en was nog voorzien van een buderus gaskachel die de cv van warm water voorzag (deze buderus hebben we in 2004 wel gelijk laten
vervangen door een cv kachel. Ook hebben we geen dak, vloer of muur isolatie en hebben voor 95% nog enkel glas in onze woning. Tevens beschikken wij over een grote schuur die net als ons huis ook verwarmt dient te worden omdat zich daar onze werkplaats, geluidsstudio (voor de hobby) en een opslagruimte bevinden.
Huidige situatie als uitgangspositie
Kortom wij zaten op jaar basis al op hoge kosten om alles draaiende en warm te houden. Wij hebben er bewust voor gekozen om deze situatie als uitgangspositie te nemen omdat er in Nederland nog genoeg van dit soort woningen zijn. Niet alle woningen zijn optimaal geïsoleerd en je moet je ook afvragen of je dit wel wilt. Voor een gezonde leefomgeving moet een huis naar ons inzien ook nog kunnen luchten. Natuurlijk willen wij in de toekomst ons huis nog wel beter isoleren door middel van onder andere dubbele beglazing maar, we willen eerst laten zien dat het ook mogelijk is zonder al te dure investeringen. Wil je met zijn allen van het gas af dan zullen we toch bij de basis moeten beginnen.
Het doel
Ons doel is om een betaalbaar systeem voor iedereen op de markt te krijgen wat op onze huidige infrastructuur van het elektrische net kan werken. Wij hopen via deze weg dan ook dat zowel de media als wel bedrijven ons willen gaan steunen om dit doel te bereiken. Het belangrijkste punt is namelijk dat we met heel Nederland van het gas af moeten. Met onze toekomstige systemen zullen we dan ook rekening moeten houden dat onze elektrische infrastructuur het ook moet kunnen verwerken. We zien dit systeem dan ook als een alternatief voor het aardgas. Met als doel dat mensen meer keuzes hebben dan alleen de huidige systemen.
Het systeem
Ons systeem is gebaseerd op het huidige netwerk met een normale huisaansluiting. Dit kan zowel een 1 fase als een 3 fase aansluiting zijn. Het stroomverbruik zal uiteraard hoger worden zonder gas maar, door de manier van werken wordt het elektriciteitsnet niet overbelast. De kosten voor het extra stroomverbruik worden grotendeels gecompenseerd door het feit dat je geen gasaansluiting meer hebt en hiervoor dus ook geen kosten meer hoeft te betalen.
De techniek achter het systeem
Het systeem berust erop dat wij conventionele boilers gebruiken alleen passen wij die niet conventioneel toe. Om de stroomopname van het net te beperken worden deze boilers met een prioriteit schakeling aangestuurd en dit dan pendelend tussen 2 boilers. Verder worden de elementen voorzien van een constant toegevoerd vermogen. Dit alles om het elektrische net zo min mogelijk te belasten. Ons systeem werkt dan ook op een 1 fase aansluiting. Op een 3 fase aansluiting zou het nog effectiever kunnen werken. Onze warmwater boiler berust op het normale doorstroom boiler principe en heeft altijd voorrang op het CV systeem. Echter de elektronica in ons systeem weegt zelf af wanneer er verwarmt moet worden.
Vragen of suggesties
Voor vragen of suggesties aan Herman en Monique klik op onderstaande link:
www.gasloosvooriedereen.jouwweb.nl
verbruik is 16.500 kWh. ik heb 20 Zonnepanelen productie 6000 kWh
en met warmtepomp 400 % verbruik 6000 kWh. laadpaal en EV, rijden op de zon van het dak.
geen gas, geen benzine diesel geen energierekening.
sinds 2012.
Dank voor de inlichting! Doet u ook zo iets plaatsen bij derde?
Beste Sjaak, dit kun je vragen aan Herman en Monique via het contactformulier van hen: https://gasloosvooriedereen.jouwweb.nl/contact
Vriendelijke groet,
Wim
Wij hebben net een nieuwe stadswoning in Rotterdam gekocht. Wij hebben erg goede ervaring met een zonneboiler. Ik kende die uit Griekenland waar ze al tientallen jaren op ieder dak staan. De systemen zijn inmiddels behoorlijk in capaciteit en technologie verbetert. Helemaal duurzaam en zelfvoorzienend is onze energievoorziening nog niet, maar gas hebben we in ieder geval niet meer nodig.
Onbegrijpelijk, dat media nog steeds trap in het elektrische verwarmingsysteem van Fiselier. Dit is gewoon boerenbedrog. Dit zijn gewoon elektrische boilers waarmee je je huis voor 100% elektrisch verwarmt. Een kWh elektra kost 21 cent, een kWh warmte uit gas kost 7 cent. Dat is het verschil. In de winter is de elektra ook nog supergrijs, smerig dus, uit kolen en aardgas en soms wat wind. En niet uit zon, want die schijnt niet. Kom op mensen, wees gewoon eerlijk en trap niet in de PR van dit ‘zuinige verwarmingsysteem’.
Gasprijs 7 cent een utopie ! Gasprijs zit al gauw tussen Eur. 1,50 – 2,00 per M3. De uitvinding van Fiselier vind ik een geweldig idee in combinatie met zonnepanelen samen met een accu Kwh opslagunit die in de winter gebruikt kan worden. Waar u uw gasprijs vandaan heeft is mij nog steeds een raadsel.
De gasprijs van €0,07 is geen m3 prijs, maar omgerekend de gaskosten om 1kWh te verwarmen.
Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit dan 2 jaar geleden, en naderen op basis van de de huidige energieprijzen de equivalenten per kWh elkaar akelig nabij!
Mijn man en ik hebben een huis gekocht. We willen een nieuwe cv-ketel installeren, de oude ketel verbruikt namelijk ontzettend veel energie. Het is interessant om te lezen dat er meerdere manieren zijn om energie te besparen, zoals een combi ketel of een warmtepomp. We gaan op zoek naar iemand die ons hierover kan adviseren. Bedankt voor de informatie!
Ik zou wel eens wat gegevens willen zien nu het al wat langer in gebruik is. dus hoeveel KWh heeft u
in deze jaren gebruikt want in de winter doen zonnepanelen niet veel