Investering BOM en Sioux toont vertrouwen in Lightyear

BOM Brabant Ventures en Sioux Technologies participeren in technologiebedrijf Lightyear. Met de investering spreken twee gezaghebbende partijen in Brabant hun vertrouwen uit over de toegevoegde waarde van de fabrikant van zonneauto’s voor de werkgelegenheid en het netwerk van partners, toeleveranciers en onderwijsinstellingen in Brabant. Lightyear bereidt zich voor op de eerste levering van zonneauto’s met een bereik van 725 km. De lancering staat voor eind 2021 gepland. Het bedrijf heeft volgens de partijen de potentie om een sleutelbedrijf voor de regionale maakindustrie te worden.

Investering

V.l.n.r. Lex Hoefsloot, Marc de Haas, Jeroen Willems, Arnoud de Geus en Laurens Weers. Foto via bom.nl 

Gevestigde orde uitdagen

“De verkoop van nieuwe auto’s daalde in april maar liefst 53 procent”, zegt Investment Manager Jeroen Willems van BOM Brabant Ventures. “Maar de verschillen tussen de merken onderling was groot. De uitdagers van de gevestigde auto-orde hadden een stuk minder te lijden onder de coronacrisis. Onze verwachting is dan ook dat duurzaam vervoer razendsnel uit de crisis zal accelereren.”

Investering, nieuwe financiers aantrekken

“Voor de BOM is dit een heel mooi moment om ons vertrouwen uit te spreken en in te stappen. Deze investering draagt bij aan de Brabantse economie, de werkgelegenheid én de ontwikkeling van nieuwe kennis, maar ook aan grote maatschappelijke opgaven als energietransitie en slimme mobiliteit. We hopen met deze participatie ook nieuwe financiers wat makkelijker over de streep te trekken. Voor de BOM geldt ook nog eens dat de ontwikkeling van Lightyear van belang is voor andere portfoliobedrijven zoals IM Efficiency en Amber.”

Arnoud de Geus, Director New Business Development van Sioux Technology: “Sioux was een van de eerste investeerders in Lightyear. Daarnaast zijn wij ook partner in de ontwikkeling. Daardoor hebben we het bedrijf van dichtbij zien groeien. Dit heeft ons het vertrouwen gegeven om een vervolginvestering te doen. Er is veel synergie met onze eigen kennis en ervaring.”

Samenwerken met DSM

Eerder dit jaar onthulde Lightyear dat het bedrijf de ontwikkelde zonneceltechnologie ook op andere manieren gaat vermarkten. Zo kijkt de startup naar de integratie van zonnedaken op andere type voertuigen. Onder de potentiële klanten bevinden zich een aantal partijen uit Brabant. Door een recent gesloten partnership met chemiebedrijf DSM kan deze stap naar de B2B markt versneld uitgevoerd worden.


“De Brainport regio heeft een unieke combinatie van factoren die onmisbaar zijn voor het succes van Lightyear” zegt Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear. “De maakindustrie acteert wereldwijd op het hoogste niveau. Er is een sterke mindset rondom systeemdenken. Samenwerken zit in het DNA en er is ontzettend veel talent dat vanuit de hele wereld naar deze regio trekt. Deze participatie is een eerste stap in een langetermijn samenwerking. Daarbij gaan we zeker ook gebruikmaken van de kennis en het internationale netwerk van de BOM.“

Bron: bom.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign