Itec luchtreiniger biedt oplossingen voor het gasloos verwarmen van je huis of kantoorpand

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je huis of kantoorruimte gasloos te verwarmen? Dan biedt Itec luchtreiniger verschillende oplossingen om je van het gas af te helpen. Kom erachter hoe je op een eenvoudige en snelle manier een ruimte gasloos kunt verwarmen.

Itec luchtreiniger

Warmtepomp met buitenunit

Als je het hebt over gasloos verwarmen, dan denken veel mensen vaak aan een warmtepomp met buitenunit. Via deze pomp is het inderdaad mogelijk om je huis of kantoor zonder gas te verwarmen. Echter, deze oplossing is niet voor iedereen geschikt. Om een warmtepomp te kunnen installeren, is aan de buitenkant van het huis of gebouw ruimte nodig voor installatie van de buitenunit. Bij lang niet alle gebouwen of huizen is daar de mogelijkheid voor, denk maar aan een flat, een appartementencomplex of een kantoorruimte. Mocht je wel plek hebben, dan is het nog geen fraai idee aangezien de buitenunit aangesloten wordt op een plek welke vaak zichtbaar is.

Lucht verwarmen en koelen zonder buitenunit

Gelukkig heeft Itec luchtreiniger ook andere alternatieven om gasloos te verwarmen waarvan de installatie makkelijk te realiseren is. Met de Innova monoblock airco/warmtepomp kun je eenvoudig een ruimte verwarmen zonder een buitenunit te hoeven installeren. Hierbij is er geen sprake van een drastische aanpassing van het verwarmingssysteem waardoor er veel kosten worden bespaard. Bij de installatie van de warmtepomp zonder buitenunit worden alleen twee kleine gaten in de muur gemaakt waardoor frisse buitenlucht door het ene gat naar binnen kan worden gezogen en door het andere gat weer naar buiten kan worden afgevoerd. Afhankelijk van de gewenste binnentemperatuur en de temperatuur van de buitenlucht, wordt er warmte aan de buitenlucht afgegeven als deze heel koud is en warmte aan onttrokken indien je het binnen koeler wil laten worden. Naast dat je in de winter kan besparen op gas, is er ook het voordeel dat je in de zomer het huis koel kunt houden.

Itec luchtreiniger

Verminderen van het gasverbruik of helemaal van het gas af

Met behulp van een Innova monoblock warmtepomp van Itec luchtreiniger zul je een behoorlijke daling in het gasverbruik kunnen waarnemen. Wil je helemaal over op gasloos verwarmen, zorg er dan voor dat je huis of kantoorruimte heel goed is geïsoleerd en dat je warmtepomp voldoende capaciteit heeft om de hele ruimte te kunnen verwarmen. Houd er bij grote ruimtes met veel kubieke meters rekening mee dat je op hele koude dagen eventueel met een andere warmtebron, zoals een infraroodpaneel, nog bij moet springen. Desondanks zal de besparing op het gasverbruik dankzij de installatie van de warmtepomp zeker effectief zijn. Laat je voorlichten door de experts van Itec luchtreiniger en stap over op gasloos verwarmen.

 

One Response to Itec luchtreiniger biedt oplossingen voor het gasloos verwarmen van je huis of kantoorpand

Geef een reactie