JAC doet zijn intrede in Nederland als goedkoopste en compleetste “Elektrische” SUV

Wie denkt dat JAC Motors een start-up is, zoals er de laatste jaren zoveel het levenslicht zien, heeft het bij het verkeerde eind. JAC is namelijk een al langer bestaand Chinees staatsbedrijf en bestaat al sinds 1964. Het bedrijf heeft een behoorlijk groot modellenpalet en maakt personenwagens, bedrijfswagens en bussen. De jaarproductie wordt geschat op een half miljoen eenheden per jaar. In Nederland is vooralsnog slechts één model verkrijgbaar, de iEV7S,maar er komen nog meer modellen naar Nederland.

JAC

Foto via EDRIVE.eu 

Groeien naar ongeveer 25 dealers

De eerste 4 Nederlandse JAC-dealers zijn: Auto Gelissen Sittard, Autobedrijf Wiersema & van Wouwe uit Hoofddorp, Driessen Autogroep uit Eindhoven en Auto Versteeg Buurman in Barneveld. In de nabije toekomst zullen er meer autobedrijven zijn die met JAC hun modellenpalet kunnen aanvullen. De Belgische importeur (Edrive) verwacht dit jaar nog meer JAC-dealers aan te stellen in Nederland, dealernetwerk van JAC moet uiteindelijk groeien naar ongeveer 25 dealers.

JAC iEV7s

Wat info over de JAC iEV7s. Het is een 4,14 meter lange cross-over SUV met een 85 kW elektromotor met een koppel van 260 Nm. Het 39 kWh accupakket moet de JAC iEV7S een rijbereik geven van ongeveer 280 kilometer. Ruim voldoende dus voor woon-werkverkeer en een dagje uit. Hij heeft een topsnelheid van 132 km/u. AC-lader laden gaat met 6,6 kW, dat is snel genoeg want de accu heeft niet zo’n enorme capaciteit. Aan de DC-snellader kun je hem met 60 kW opladen.

Duurzaam en compleet uitgevoerd

De JAC iEV7S is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 29.900. De auto is heel compleet uitgevoerd, met onder andere automatische airco, stoelverwarming, lederen bekleding, een 360°-camera, 8 inch touchscreen met navigatie-mogelijkheid via smartphone (Apple Carplay, Android Auto). Keuze buitenkleur is makkelijk: zwart, grijs of wit.

Meer info op: www.edrive.eu of www.jac-motors.be (binnenkort: www.jacmotors.nl)

 

Geef een reactie