Je hond beschermen tegen vlooien

Alleen al de gedachte aan die kriebelige beestjes op je viervoeter, bij veel baasjes lopen de rillingen over de rug. We doen er daarom alles aan om te voorkomen dat vlooien op onze honden gaan huishouden. Zonder dat we het weten, kiezen we vaak voor hele zware middelen vanuit de reguliere zorg. Dierenartsen zien de gevolgen die vlooien bij een hond kunnen hebben, en kiezen daarom automatische voor chemische anti-vlooienmiddelen. Maar helaas wordt er niet gekeken naar de mogelijke neveneffecten van dergelijke middelen.

vlooien

Mijn hond heeft nergens last van

Geweldig, je hond heeft geen vlooien. Je gebruikt al jaren de reguliere anti-vlooienmiddelen en je hond heeft nergens last van. Dan denk je misschien, het valt wel mee, mijn hond kan het hebben. Maar weet je wat je hond binnenkrijgt? Hoezo, een hond krijgt het op zijn huid, hij eet het niet op! Helaas zit het net even anders.

Op het moment dat je het chemische middel leeg knijpt op je hond, dan zal het bijna direct in de bloedbaan van je viervoeter terechtkomen. Je geeft je hond eigenlijk een kleine dosis gifstoffen tegen vlooien, die stoffen zullen zich vervolgens door zijn hele lijfje en via alle organen verspreiden. De vlooien gaan dood en blijven weg, maar wat gebeurt er met je hond? Via www.organimal.nl kunnen we je informeren over de gevolgen.

De bijwerkingen van chemische anti-vlooienmiddelen

De stoffen Permetrine, Fipronil en Fluralaner kunnen ervoor zorgen dat je hond heftig reageert op de regulier bekende anti-vlooienmiddelen. Je hond kan last krijgen van misselijkheid, huidirritatie en sufheid. Ben je ook bekend met de zware bijwerkingen die je hond kan ervaren?
Epileptische aanvallen, stuiptrekkingen, vergiftigingsverschijnselen en in het ergste geval kan je hond er zelfs aan overlijden!

Wat nu als je kunt kiezen, hoe je vlooien bij je hond kunt voorkomen?

Er zijn gelukkig alternatieven voor deze verschrikkelijk heftige middelen. Je kunt gebruik maken van 100% natuurlijke anti-vlooienmiddelen, zonder al deze afgrijselijke bijwerkingen. Speciale druppels met daarin tijm en kruidnagel, diatomeeënaarde poeder of neem poeder. Al deze natuurlijke middelen tegen vlooien hebben hun eigen manier waarop ze werken. Lees hierover meer op “anti vlooien voor jouw hond

 

1 Responses to Je hond beschermen tegen vlooien

  • Duurzaam-actueel zou wel wat kritischer mogen zijn als bedrijven ruimte kopen op deze site. “verschrikkelijk heftige middelen”, “afgrijselijke bijwerkingen”, dit is niet goed voor het vertrouwen in Duurzaam-actueel. En al helemaal niet als je op de website van de adverteerder leest dat hun geweldige super-veilige middel niet mag worden gebruikt als de hond zwanger is…. Het was beter geweest als op D-a gewezen was op de risico’s voor natuur en milieu van de veel gebruikte reguliere middelen.

Geef een reactie