Klimaattop Noord trekt 1200 belangstellenden

Zo’n 1200 onderzoekers, studenten en vertegenwoordigers van bedrijven waren donderdag 9 november op de Klimaattop Noord in het gebouw van de Energy Academy in Groningen. 200 Pioniers, ondernemers, onderwijsinstellingen en plannenmakers uit Drenthe, Fryslân en Groningen hebben daar innovaties laten zien over vermindering van CO2-uitstoot, de overgang van fossiele energie naar duurzame energie (Dit is energietransitie) en het klimaat.

Klimaattop Noord

Foto via provinciegroningen.nl 

Handen uit de mouwen

“Juist in deze regio wordt de urgentie gevoeld en dus steken we de handen uit de mouwen en draaien we een moeilijke situatie om naar kansen en mogelijkheden. Lokale overheden in deze regio staan zij-aan-zij om te ondersteunen en te faciliteren, zodat ieder kan doen waar hij goed in is”, aldus Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen.

Afspraken

Net als op de Nationale Klimaattop in 2016 worden ook in Groningen afspraken gemaakt tussen bedrijven, overheden en andere organisaties over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Op de top zijn 20 afspraken ondertekend die leiden tot minder CO2-uitstoot. Bij 6 van deze afspraken  (PDF PDF-bestand, 24 KB)steken wij zelf met verschillende partijen de handen uit de mouwen. Over een half jaar maakt een projectteam van de drie provincies de tussenbalans op.

Doel Klimaattop Noord

De Noordelijke Klimaattop moet ertoe leiden dat de invoering van groene en duurzame energie wordt versneld. Het doel van de top is om bij te dragen aan de klimaatafspraken van Parijs om in 2050 klimaatneutraal te zijn en om concrete afspraken te maken met en tussen bedrijven, overheden en andere organisaties over het terugdringen van CO2-uitstoot.

klimaattop Noord NL

Organisatie

De Noordelijke Klimaattop wordt georganiseerd door de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en New Energy Coalition. Daarmee geven ze gehoor aan de oproep van toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens de Nationale Klimaattop in Rotterdam om in de regio zelf bijeenkomsten te organiseren.

Bron: www.provinciegroningen.nl 

 

One Response to Klimaattop Noord trekt 1200 belangstellenden

  • Nog iemand iets gezegd over de invloed van de #luchtvaart? De grootste groeier in de klimaatopwarming ging weer vrijuit? Kijk eens naar het jongetje op de foto in de deze folder. Notabene met vliegtuig in de hand onder een hemel die vol zit met vliegtuigbewolking! Hier paal en perk aan stellen helpt pas echt tegen klimaatopwarming. Wegkijken van de invloed van ongeremde groei van de luchtvaart is rampzalig.

Geef een reactie