Nationale Week Zonder Vlees: ruimer aanbod gerechten zonder vlees restaurants en kiosken WUR

Dit jaar wordt van 11-17 maart voor de tweede keer de Nationale Week Zonder Vlees georganiseerd door de stichting Nationale Week Zonder Vlees. Wageningen University & Research doet hieraan mee; in alle WUR restaurants en kiosken hebben medewerkers en studenten deze week een ruimere keuze aan gerechten zonder vlees.

Nationale Week Zonder Vlees

De Week Zonder Vlees is voor WUR aanleiding om deze kennis te bundelen en via het dossier Vleesconsumptie toegankelijk te maken.

Week zonder vlees: gezond en duurzaam voedingspatroon

De relatie tussen vleesconsumptie en een gezond en duurzaam voedingspatroon is een prominent onderwerp in het maatschappelijke debat. Wageningen University & Research doet veel onderzoek naar de invloed van vlees eten op gezondheid, duurzaamheid en klimaat. Ook verzamelen we cijfers over vleesconsumptie, kijken we naar consumentengedrag en –voorkeuren en doen we onderzoek naar vleesvervangers en alternatieve eiwitbronnen. De Week Zonder Vlees is voor WUR aanleiding om deze kennis te bundelen en via het dossier Vleesconsumptie toegankelijk te maken.

drs. JA (Jac) Niessen

Bron: www.wur.nl

 

Aanvulling van de redactie:

Het team van Duurzaam Actueel is vorige week verrast door HAK.nl met een prachtige doos vol bonenschotels.
Dit om ons er aan te herinneren aan deze Nationale Week Zonder Vlees. Ook om ons over te halen vaker, zonder vlees, van de maaltijd te genieten.

Vleesvervangende producten

Dat hebben we gedaan! De schotels zijn echt heerlijk. Ook hebben we vleesvervangende producten bereid. Met mijn Hotelschool achtergrond en ruime culinaire ervaring, weet ik van het bestaan. Maar eerlijk: nog nooit eerder gegeten. Deze week wel. Verbaasd over de treffende smaak en uitstekende structuur. Voor herhaling zeker!

Nationale Week Zonder Vlees 2 Nationale Week Zonder Vlees 3

Gigantische invloed op het milieu

Deze toevoeging wilde ik graag met jullie delen, ter aanvulling op bovenstaand bericht van Wageningen University & Research. Vergeet niet de gigantische invloed op het milieu van de vleesproductie/consumptie.
Lees hier het dossier.

Oh, en Hak bedankt voor de zet in de goede richting.
En Wageningen University & Research voor het artikel en het dossier Vleesconsumptie.

Team Duurzaam Actueel

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign