In het verleden dachten veel bedrijven dat duurzaamheidskwesties geen deel uitmaakten van hun werk. Toch is er een sterke businesscase om milieuvriendelijk te zijn. Steeds meer bedrijven omarmen het idee van de “triple bottom line” omdat ze beseffen dat ze geld kunnen verdienen en tegelijkertijd mens en milieu kunnen helpen. Dit kan soms tot onverwachte zakelijke voordelen leiden. Veel bouwbedrijven zoeken bijvoorbeeld naar manieren om hun projecten milieuvriendelijker te maken. Tegelijkertijd moeten ze ook hun organisatiedoelen bereiken, zoals een verbeterde veiligheidscultuur. Ze kunnen dit doen door te investeren in veiligheidsuitrusting zoals een Dassy werkbroek, veiligheidshelmen, en PBM’s die een leven lang meegaan. Op deze manier verminderen ze hun afval door de noodzaak om PBM’s te vervangen tot een minimum te beperken.
Samenwerken met verschillende non-profitorganisaties
Veel bedrijven die om duurzaamheid geven, doen niets concreets. Ze vinden dat het te lang duurt om over te stappen op duurzame praktijken. Als een medewerker of een duurzaamheidsraad verantwoordelijk is voor het maken van de duurzaamheidsstrategie van een bedrijf, kunnen ze het te druk krijgen waardoor ze moeten stoppen met bepaalde belangrijke zaken. Bedrijven die nog niet bekend zijn met duurzaamheid, kunnen het nuttig vinden om met non-profitorganisaties samen te werken. Er zijn veel van deze groepen en zij kunnen je op weg helpen. Als je je inzet voor veiligheid op het werk door de kwaliteit van je veiligheidsuitrusting zoals werkklompen te verbeteren, kunnen deze organisaties helpen om je organisatiedoelen te bereiken en tegelijkertijd duurzaam te zijn. Of je nu geeft om raciale of gendergelijkheid, problemen op de werkplek, het milieu of iets anders, er is een non-profitorganisatie die past bij wat je belangrijk vindt.
Leid je personeel op
Meestal zijn de bedrijven met de beste duurzaamheidsprogramma’s degenen die hun werknemers leren over de problemen en hen bij het proces betrekken. Ten eerste helpt het opleiden van je medewerkers hen op de hoogte te blijven van de te nemen duurzame maatregelen. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat ze terugvallen naar hun oude manier om niet aan het milieu te denken bij alles wat ze op het werk doen. Ten tweede geeft het je werknemers de kracht om hun deel te doen, wat het moreel een boost kan geven en ervoor kan zorgen dat iedereen weet dat ze een rol spelen. Door hen te laten weten dat ze een groot deel uitmaken van wat je bedrijf duurzaam maakt, zullen ze trots zijn op een dergelijke verantwoordelijkheid en zullen ze vasthouden aan je duurzame bedrijfspraktijken. Hoe je je medewerkers deze zaken leert, hangt af van de situatie.