Kleding: samenwerking met G-Star om plastic microfibers te stoppen

Plastic kleding draagt in grote mate bij aan de plastic soep. Minuscule vezels komen via de wasmachine in zeeën en oceanen terecht. Vandaag nemen de Plastic Soup Foundation en G-Star het initiatief om deze nog vrijwel onbekende vorm van plastic vervuiling bij de bron aan te pakken.

Kleding: één fleecetrui

”Vooraanstaand Europees onderzoek heeft recentelijk aangetoond dat een fleecetrui wel 1 miljoen microvezels per wasbeurt loslaat. Dagelijks doen een paar miljard mensen de was”, aldus Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation.

kleding foto 1

Photo credit: The day after- Snow White.

Plastic microfibers stoppen

De Plastic Soup Foundation en G-Star roepen bedrijven (fashion, wasmachinefabrikanten, textielindustrie) op om de Charter Ocean Clean Wash te tekenen met als doel gezamenlijk de strijd tegen de microfiber aan te gaan en te werken aan innovatieve oplossingen. Gedacht wordt onder meer aan filters en impregneren van textiel. Het Spaanse onderzoeksinstituut LEITAT werkt in dit kader mee om de haalbaarheid van de voorgestelde oplossingen te onderzoeken.

kleding foto 2

Photo credit: C-Jason Childs – Jimbaran Bay

Duurzaam het tij keren

Frouke Bruinsma, CR directeur van G-Star: “We willen voortgang boeken met duurzame innovatie en het probleem van de plastic microvezels samen met de Plastic Soup Foundation aanpakken. Alleen een sterke wereldwijde alliantie van gemotiveerde stakeholders kan het tij keren. Zowel bedrijven als milieuorganisaties zijn welkom om de Charter mede te ondertekenen.“

Lees het hele persbericht hier: PressReleaseGSTAR
Bekijk de charter: PSF.Charter.Ocean.Clean.Wash
Photo credit: The day after- Snow White.
Photo credit: C-Jason Childs – Jimbaran Bay

 

Bron: www.plasticsoupfoundation.org

Banner_Mermaids_G-star_EN       7728566_orig

duurzaam-actueel1

 

 

Geef een reactie