Seval e Cargo komt met 100% elektrische koelwagen

Burgers Carrosserie, Webasto en Seval e Cargo hebben samen een 100% elektrische koelwagen ontwikkeld. De Sevic Cargo 500 – Perfect voor het binnenstedelijk vervoer van voedselwaren.

De stadslogistiek veranderd enorm, er komt steeds meer vrachtvervoer, maar tegelijkertijd wordt de stad volgebouwd en ontstaat er steeds minder ruimte. Hierdoor komt de verkeersveiligheid onder druk te staan, ook de luchtkwaliteit verslechterd en daarom worden er milieuzones in het leven geroepen. Een grote factor in het vrachtvervoer in de stad is de bevoorrading van de horeca, 1 op de 3 vrachtvoertuigen heeft de horeca als bestemming.

koelwagen

Foto via: Seval e Cargo

Koelwagen heeft laadvermogen van 500 kg

Om voor al de bovengenoemde punten een oplossing te vinden is de Sevic Cargo 500 met koelbox ontwikkeld. Seval e Cargo, de importeur van het elektrische bestelvoertuig ging de samenwerking aan met Burgers Carrosserie en Webasto om een isolerende koelbox te ontwikkelen voor het voertuig. Het voertuig heeft zelf een actieradius van 120km met een snelheid van 45 km/u en een laadvermogen van 500 kg. De koeling heeft een eigen lithium batterij die 8 uur kan koelen met HACCP norm, ook kan de koelbox met gemak gedurende de dag een temperatuur van -4 °C waarborgen. Boven op het voertuig bevinden zich zonnepanelen die stroom opwekken voor de lithium batterij van de koeling, dit maakt het voertuig nog duurzamer.

100% elektrisch

Doordat het voertuig 100% elektrisch is, draagt het bij aan een hogere luchtkwaliteit in de stad, en mag het daarom overal in de stad bezorgen. Het voertuig is maar 1.40m breed en heeft dus weinig ruimte nodig om te laden en lossen, dit zorgt voor veiligere situaties in het verkeer. Opladen gaat gewoon aan een stopcontact dus een laadpaal is niet verreist.

Voor meer informatie over de Sevic Cargo 500 koelwagen gaat u naar www.sevalecargo.com

 

One Response to Seval e Cargo komt met 100% elektrische koelwagen

Geef een reactie