Slimme radiatorventilator, SpeedComfort, verovert bouwmarkten

Met installateurs en warmtepompen minder gas en CO2 uitstoot

SpeedComfort en haar slimme radiatorventilator begint aan het derde stookseizoen.
De start-up , “Groenste Idee van Nederland 2015 ”, is een blijvertje.
Het idee ontwikkelde tot een waardevol product, dat kan helpen tot 30% gas te besparen. Minder CO2 uitstoot staat hoog op de klimaatagenda en fossiele energie besparen is een belangrijk instrument.
Pieter van der Ploeg, directeur van SpeedComfort, bouwde de afgelopen drie jaar aan het succesvolle product, dat geschikt is voor de meeste radiatoren en ook voor convectoren.

Samen met warmtepomp

SpeedComfortVan der Ploeg: “Handelingsperspectief voor elke gebruiker en simpel zelf toe te passen, daar is ontzettend behoefte aan. Na al dat gepraat willen consumenten wat doen. Voorlopig is de markt met zo’n 7 miljoen huishoudens nog niet voorzien. En met een warmtepomp is het goed samenwerken. Daarmee moet de watertemperatuur omlaag. Met de SpeedComfort krijgen de radiatoren of convectoren meer vermogen en vaak zijn nieuwe radiatoren dan niet nodig. Dat scheelt in de portemonnee.
SpeedComforts zijn naar verhouding niet duur, vier tot zes exemplaren volstaan in een gemiddelde woning. Je investering heb je doorgaans binnen twee stookseizoenen al terugverdiend. En nu met korting in de GroeneZaken Deal nog sneller!

Markten

SpeedComfort werkt graag samen met partners als Qurrent, Sungevity, Hier Bespaart, Vereniging Eigen Huis, GroeneZaken en anderen, allemaal organisaties met betrokken leden of klanten.
De eigen SpeedComfort webwinkel was tot dit jaar de enige leverancier.
Pieter van der Ploeg: “ We zijn er trots op dat na een succesvolle pilot vorig seizoen in enkele bouwmarkten, we nu grootscheeps kunnen aanbieden in Praxis, Hubo, Multimate en Brico in België. We hebben de lange warme zomer geproduceerd om die grote aantallen op tijd klaar te hebben. Alle onderdelen komen samen in Barneveld, waar de SpeedComforts in elkaar worden gezet door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “

B2B

Van der Ploeg: “En ons jongste actie is de inrichting van een B2B webshop, want we willen heel graag de installatiebranche bedienen. Er is zoveel vraag naar hun kunde en SpeedComforts helpen hun aanbod aan consumenten diverser te maken. Niet elke klant kan meteen z’n hele huis energieneutraal maken, maar wil wel het laaghangend fruit alvast plukken. Dat kan met een paar SpeedComforts heel makkelijk.
Ik verheug me op het komend stookseizoen!

Kijk voor meer informatie over SpeedComfort op www.speedcomfort.nl

SpeedComfort 2

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign