Zorggroep Tangenborgh gaat elektrisch rijden

Zorggroep Tangenborgh zet steeds meer in op duurzaam en groen om zo naast het verlenen van goede ouderenzorg ook haar steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Daarom is deze week de eerste elektrische auto voor Tangenborgh afgeleverd bij woonzorglocatie De Bleerinck.

Duurzaam bij Tangenborgh

Ook op andere fronten probeert Tangenborgh groener te werken. Zo zijn er maatregelen genomen om minder te printen en heeft de organisatie meegedaan met het project Duurzaam en Gezond aan tafel. Door het serveren van lekker en duurzaam eten, verbetert de gezondheid en neemt de kwaliteit van leven toe van bewoners en cliënten. Hierdoor zijn minder medicijnen en dieetvoeding nodig, waardoor de zorgvraag daalt. Bovendien is er minder verspilling van voedsel, wat een positief milieueffect heeft.

Tangenborgh

Elektrische auto voor Tangenborgh. Foto via tangenborgh.nl

Samenwerking met Mobility Service

Inkoper en projectmedewerker Vincent van Harteveld vindt het belangrijk om als relatief grote organisatie mee te werken aan een betere wereld. Van Harteveld: ‘’Er zijn meer manieren om duurzaam en groen aan de weg te timmeren. Daarvan is het rijden van een elektrische auto er één. Duurzaamheid in de praktijk toepassen kunnen we niet altijd alleen en daarom wordt op meerdere fronten de samenwerking met andere partijen aangegaan. Zo hebben we voor het uitzoeken en leveren van de elektrische auto samengewerkt met Mobility Service. Ik zelf heb er alle vertrouwen in dat duurzaamheid in de toekomst steeds vanzelfsprekender wordt.’

Renault Kangoo Z.E.

De Renault Kangoo Z.E. is een volledig elektrische bedrijfswagen waarmee gemiddeld 180 kilometer gereden kan worden voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. De auto wordt door de technische dienst van Tangenborgh gebruikt voor het vervoer van materiaal en rijden naar de verschillende locaties om daar klussen te doen.

Bron: www.emmen.nu

 

 

Geef een reactie