Bijeenkomst: “De aarde die ik liefheb” – Satish Kumar

Datum: 19 september 2020
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

“We have to shift our attitude of ownership of nature to relationship with nature. The moment you change from ownership to relationship, you create a sense of the sacred.” – Satish Kumar

Op zaterdag 19 september hebben we het grote genoegen om Satish Kumar met Club Groeneveld (zusternetwerk OBL) in Nederland te mogen verwelkomen. Satish is voormalig Jain-monnik, vredes- en milieuactivist en medeoprichter van het Schumacher College; een van de meest gerenommeerde opleidingsinstituten voor ecologische studies te wereld.

Satish Kumar

In een open en fijne setting gaat Satish in op zijn leven als milieuactivist, deelt hij zijn visie op de huidige ecologische uitdagingen en duidt hij waarom belangrijke oplossingen te vinden zijn binnen de spirituele economie. In de visie van Satish kunnen we een einde maken aan armoede en vervuiling wanneer we de spirituele economie omarmen; een economie die niet is gebaseerd op bezit, maar op bezielde relaties, met elkaar en met de natuur. In deze economie leven we niet vanuit angst, maar vieren we de aarde en redden we de aarde vanuit liefde. Zodra we hier eenmaal ontzag voor hebben, zullen al onze economische systemen zich op een natuurlijke manier richten op duurzaamheid. De aarde is dan de werkelijke bron van onze welvaart.

Programma zaterdag 19 september

13:30u Inloop en Ontvangst
14:00u Opening samen met Satish Kumar
14:30u De aarde die ik liefheb: in gesprek met Satish Kumar
16:30u Natuurervaring en verdieping met elkaar
17:30u Gezamenlijke afsluiting
18:30u Einde

Tijdens de middag is er veel ruimte om Satish Kumar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Verder zullen we naast het ‘binnen gedeelte’ ook de natuur in gaan om met elkaar proberen te ervaren wat Satish bedoelt als hij spreekt over ‘bezielde relaties, met elkaar en met de natuur.’

Meer over Satish Kumar:

Satish Kumar (9 Augustus 1936) is een Indiase britse activist en Schrijver. Hij is Jain monnink geweest, vredes- en huidig editor van het Resurgence & Ecologist magazine. Nu hij in Engeland woont is Kumar oprichter en programmadirecteur The Schumacher College en The Small School. Kumar is het meest bekend geworden door zijn vredeswandeling van 8000 mijl in 1973 van New Delhi naar Moskou, Parijs, Londen en Washington D.C. Zijn pleidooi is altijd geweest dat eerbied voor de natuur centraal moet staan in elk politiek en sociaal debat. Wil je meer weten? Bekijk onderstaande video:

Meer informatie

Datum:        zaterdag 19 september
Tijd:              13:30- 18:30 uur
Locatie:      Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

Aanmelden en kosten

Neem deel aan deze bijeenkomst als je de verdieping wilt opzoeken en nodig familie, vrienden en kennissen uit om deze verdieping en nieuwe weg samen aan te gaan! Iedereen is welkom.

  • Ticket fysieke plaats: EUR 35,-
  • Ticket livestream: EUR 10,-

Prijzen zijn excl. BTW. Kaarten zijn gratis voor leden van Club Groeneveld.

Klik hier om je aan te melden.

 

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign