Duurzame evenementen

Wit u ook een evenement aanmelden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Er zijn geen aankomende evenementen.

 


Eerder gepromote evenementen

 

Natural Yachts presenteert elektrische boten op Boot Düsseldorf

Startdatum: 20 januari 2024
Einddatum: 28 januari 2024
Gehele dag evenement
Locatie: Boot Düsseldorf
Maxus 35

Boot Düsseldorf is geopend! Bent u opzoek naar een elektrische motorboot of zeilboot? Of zou u graag een duurzame en luxe boot willen huren voor een vaarvakantie in Nederland? Natural Yachts presenteert 4 boten van de volledig elektrische lijn jachten op Boot Düsseldorf, waaronder de gloednieuwe Northman 1050 Trawler. ‘s Werelds grootste jacht- en watersportbeurs vindt plaats van zaterdag 20 tot zondag 28 januari 2024. Team Natural Yachts uit Marknesse/Vollenhove staat voor u klaar om u persoonlijk rond te leiden op de nieuwste modellen van de Northman Shipyard en X Shore.

Natural Yachts

Team Natural Yachts uit Marknesse/Vollenhove staat voor u klaar om u persoonlijk rond te leiden. 

Ontdek de nieuwe Northman 1050 Trawler op Boot Düsseldorf → Hal 1/A28

De moderne Northman 1050 Trawler wordt door Natural Yachts met een volledige elektrisch aandrijf-en energiesysteem op de markt gebracht. Het jacht heeft 2 ruime slaapkamers die plaats bieden aan 4 personen, een moderne keuken met inductiekookplaat en een royale badkamer met een aparte douche, wastafel en elektrisch toilet. De nieuwe Northman 1050 Trawler Electric met een volledige elektrische aandrijving heeft een range van 230 kilometer.

Boot Düsseldorf Northman 1050

 

Bezoek de moderne Maxus 35 op Boot Düsseldorf → Hal 15/B40

De nieuwe Maxus 35 van de Northman Shipyard kan worden uitgerust met een elektrische aandrijving en is beschikbaar met 2 of 3 cabines. Het zeiljacht heeft moderne lijnen, is gemakkelijk te zeilen en is gecertificeerd volgens CE-categorie A6/B8.

Maxus 35

Bezoek de elektrische X Shore boten op Boot Düsseldorf → Hal 4/D19

De elektrische tenders van X Shore, waaronder de X Shore 1, zijn ook te bewonderen op de internationale botenbeurs. De elektrische X Shore boten zitten boordevol eersteklas technologie en bieden duurzaam vaarplezier!

X-Shore 1

Boek uw vaarvakantie met een elektrische boot van Natural Yachts

Op Boot Düsseldorf kunt u een indruk krijgen van de elektrische huurboten van Natural Yachts. U kunt vragen stellen aan het charterteam van Natural Yachts en uw duurzame vakantie in Nederland boeken.

Let’s connect met Natural Yachts op Boot Düsseldorf

→ Telefoon: +31 515 227 017 → E-mail: info@naturalyachts.com

Boot Düsseldorf promo

 

Team Natural Yachts kijkt ernaar uit om u te ontvangen op de stands van Northman Shipyard en X Shore op Boot Düsseldorf 2024! Zien we je daar? 

Meet us at Boot Düsseldorf 2024

Team Natural Yachts will be present from 20 to 28 January at the Northman Shipyard stand, showcasing the new Northman 1050 Trawler in Hall 1/A28 and the Maxus 35 which is nominated for ‘European Yacht of the Year 2024’ in Hall 15/B40. You can also visit the newest X Shore tenders Hall 4/D19. We hope to see you in Düsseldorf! 

 

2x een primeur op de Hiswa te Water van Natural Yachts: de Northman 1050 Trawler & de X Shore 1

Startdatum: 30 augustus 2023
Einddatum: 3 september 2023
Tijd: 10:00 - 18:00
Locatie: Bataviahaven 1 8242 PR LELYSTAD
Hiswa promo

Op de Hiswa te Water, die van 30 augustus t/m 3 september plaatsvindt, introduceert Natural Yachts het nieuwe model van de Northman Shipyard: de Northman 1050 Trawler. Stap aan boord van het nieuwe 10-meter model en laat u verassen door kwaliteit, moderne techniek en design. Daarnaast kunt u ook het nieuwe model van X Shore bewonderen op de stand van Natural Yachts (G08). Ontdek de mogelijkheden van de X Shore 1 die met een 125 kW e-motor is uitgerust, in slechts enkele seconden accelereert de elektrische tender naar 55 km/u.

Lancering: Northman 1050 Trawler

De Northman 1050 Trawler is zojuist gepresenteerd op de boatshow in Gdynia en de Hiswa te Water heeft de Nederlandse primeur. De nieuwe Trawler kenmerkt zich door de grote raampartij met panoramisch uitzicht, ruime leefruimtes, een moderne keuken en een echte eyecatcher zijn de zijterrassen voor het vergroten van de buitenruimte. Deze veelzijdige Trawler beschikt over 2 ruime hutten en een badkamer met een aparte douchecel en toilet met wastafel.

Hiswa 2

Hiswa

Het nieuwste model van X Shore: X Shore 1

De X Shore 1 biedt eindeloos veel vaarplezier en combineert een Scandinavisch design met elegantie en functionaliteit. Geniet van snelle vaartochten, waterskiën, elektrisch varen, loungen op het achterdek en de mogelijkheid om te overnachten in de voorkajuit. De 6,5 meter X Shore 1 is verkrijgbaar met dak en als open versie met lage doorvaarthoogte. Op de Hiswa te water kunt u kennis maken met de X Shore Top versie met een Moss Green gekleurde romp.

Hiswa 3

Hiswa 4

Natural Yachts

Familiebedrijf Natural Yachts uit Marknesse / Vollenhove staat bekend om de eerste zero emissie lijn Northman motorjachten, Maxus zeilboten en X Shore tenders. Naast de verkoop van deze boten biedt Natural Yachts de 100% elektrische aangedreven modellen in de verhuur aan zodat de boten ook voor langere periode kunnen worden ervaren. De nieuwste modellen, de Northman 1050 Trawler Electric en de X Shore 1 zijn vanaf seizoen 2024 te huur voor een vaarvakantie bij Natural Yachts.

Proefvaren met de Northman 1050 Trawler

Wilt u een proefvaart maken met de Northman 1050 Trawler? Van 24-27 augustus en 4-5 september organiseert Natural Yachts de lanceerdagen van de Trawler. Schrijft u zich in voor een proefvaart met de Northman 1050 Trawler en accelereer naar hoge snelheden!

Hiswa 5

Proefvaren met de X Shore 1 Tender

Wilt u de X Shore 1 ervaren? We nodigen u van harte uit op 9 of 10 september voor een proefvaart met deze snelvarende elektrische tender. Schrijft u zich in voor een van deze dagen op Shore 1!

Hiswa 6

 

Bron: naturalyachts.com

Natural Yachts

 

X Shore 1, Natural Yachts: Kom elektrisch proefvaren. Snel en indrukwekkend!

Startdatum: 17 mei 2023
Einddatum: 23 mei 2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Repelweg 6, 8316 PV Marknesse - de Voorst
X Shore 1

We are beyond excited to announce that X Shore has introduced a new family member: the X Shore 1.

The elegant X Shore 1 is available in 2 models, an open version and a top version. Both 6.5-metre models feature a front cabin where you can spend the night. The Scandinavian design of both the X Shore 1 and the Eelex 8000 is modern, stylish and timeless. You will appreciate the sustainable materials and high-quality finishing. The X Shore 1 is standard delivered with comfort and fully equipped.

X Shore 1

From 17 to 23 May 2023 the second Introduction/ Sea Trial Event takes place in the Netherlands, be there!

In a beautiful green and natural area where the X Shore boats blend in with nature, you can get to know these 100% electric day cruisers. Get a feel and touch with the new X Shore 1 and the Eelex 8000 and join us in a spectacular sea trial.

X Shore 1 on board

Event location: Repelweg 6, 8316 PV Marknesse – de Voorst,
Visiting hours:
17 – 20 May from 10.00 – 15.00
21 May from 12.00 – 15.00
22 – 23 May from 10.00 -15.00

We hope to see you soon!

Best regards, Team Natural Yachts

 

Spectaculaire natuurfilms in de Stoomhal in Wormer

Datum: 19 maart 2023
Tijd: 14:00 - 16:45
Locatie: locatie “de Stoomhal” in Wormer
natuurfilms Kees

Fantastische natuurfilms worden ook door niet-commerciële filmers. Deze amateur filmmakers doen dit zonder fondsen van bedrijven of omroepen. Kees van Meurs is zo’n filmmaker! Hij gaat op pad met zijn camera naar plaatsen in de natuur waar bijna niemand komt en dat in verschillende seizoenen.

natuurfilms

Kees won op vier achtereenvolgende filmgala’s van de landelijke filmbond NOVA een eerste prijs voor non-fictie films. Bezoekers van eerdere NOVA filmgala’s weten uit ervaring hoe schitterend deze films zijn.

Hij komt zondagmiddag 19 maart in het industrieel monument en evenementen locatie “de Stoomhal” in Wormer om zijn films te laten zien en hij vertelt hoe daarbij te werk is gegaan.

natuurfilms Kees

Deze middag wordt georganiseerd door de Filmbond van Noord Holland “FAA NH’63” omdat deze organisatie 60 jaar bestaat. We laten zoveel mogelijk mensen zien wat je met de filmhobby kunt bereiken. Daarom is de toegang laagdrempelig. Wij hopen op een volle zaal maar dat beperkt zich tot 200 personen. Om teleurstelling te voorkomen is het nodig om plaatsen te reserveren. De kosten daarvan zijn € 4,00 per persoon waarbij een gratis consumptie is inbegrepen.

natuurfilms 2

Het programma start om 14:00 uur en duurt tot 16:45 uur inclusief een pauze. Je kunt genieten van de volgende films: (zie ook de trailer) ·

Wees er snel bij met reserveren want vol=vol!

Voor reservering stuur je een mailtje naar NH63.19maart@gmail.com

Vermeld daarin je naam, adres en aantal personen. Daarna ontvang je verdere informatie.

Bron: WWF Amsterdam

 

European Energy Efficiency Conference – 2 & 3 maart 2023

Startdatum: 2 maart 2023
Einddatum: 3 maart 2023
Gehele dag evenement
Locatie: Wels/ Oostenrijk
European Energy Efficiency Conference

“Energie-efficiëntie = energiezekerheid!” Dit is de focus van de volgende European Energy Efficiency Conference op 2-3 maart 2023 in Wels/Oostenrijk. Het evenement vindt plaats in het kader van de jaarlijkse World Sustainable Energy Days (WSED) – een toonaangevende internationale conferentie over de energietransitie en klimaatneutraliteit met jaarlijks meer dan 650 experts uit meer dan 60 landen!

European Energy Efficiency Conference

European Energy Efficiency Conference

Met de energiecrisis is de energiewereld ingrijpend veranderd. In 2023 toont de European Energy Efficiency Conference de cruciale rol van energie-efficiëntie bij het veiligstellen van onze toekomst met schone energie, en concrete beleidslijnen, technologieën en markten om ons daar te krijgen.

Bekijk het volledige congresprogramma en meld u vandaag nog aan!

Voor elk wat wils!

Presentaties, een beurs, netwerken en meer. Grijp de kans om up-to-date informatie te krijgen van internationale experts, collega’s te ontmoeten en met hen te discussiëren, en uit de eerste hand te leren over de nieuwste productinnovaties op een beurs.

Energy Efficiency Policy Conference: Hoe REPowerEU een nieuwe impuls geeft aan de energietransitie en een veilige, betaalbare en duurzame energietoekomst ondersteunt.

Industrial Energy Efficiency Conference: Versnel de overgang naar net-zero-industrieën!

Innovation Workshops onderzoeksresultaten over gebouwen en technologieën presenteren.

Smart E-Mobility Conference: Hoor over technologie, beleids- en marktupdates en game changers voor e-mobiliteit.

Young Energy Researchers Conference: Talentvolle jonge onderzoekers presenteren hun werk. Vind je volgende teamlid!

Tradeshow: Oostenrijkse en internationale bedrijven presenteren hun nieuwste productinnovaties op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.

European Energy Efficiency Conference 2023

Opper-Oostenrijk – een leider in de transitie naar schone energie

Het evenement wordt georganiseerd door het OÖ Energiesparverband, het energieagentschap van Opper-Oostenrijk. Opper-Oostenrijk is een ideale locatie voor deze conferentie: de uitstoot van broeikasgassen door gebouwen is in 10 jaar tijd met 39% verminderd. 60% van alle ruimteverwarming en 33% van de primaire energie is al afkomstig van hernieuwbare bronnen.

Ga voor meer informatie naar www.wsed.at of neem contact op met OÖ Energiesparverband, Landstrasse 45, A-4020 Linz, T: + 43-732-7720-14386, office@esv.or.at, www.esv.or.at.

 

X Shore & Natural Yachts op Boot Düsseldorf 2023

Startdatum: 21 januari 2023
Einddatum: 29 januari 2023
Gehele dag evenement
Locatie: Boot Düsseldorf, Hal 4/D19
X Shore

Van 21 t/m 29 januari 2023 is X Shore aanwezig op Boot Düsseldorf , ’s werelds toonaangevende botenbeurs voor maritieme passies. Leer alles over de krachtige Eelex 8000 en de nieuwe X Shore 1. Ontmoet het team van Natural Yachts in het eerste weekend van 21 en 22 januari van de beurs. De stand van X Shore is te vinden in Hal 4/D19.

X Shore

Elektrische vaartuigen van X Shore

De volledig elektrische boten van X Shore zijn uitgerust met state of the art technologie en gebouwd voor hoge prestaties. De X Shore-boten zijn uitgerust met een 100% elektrisch voortstuwingssysteem en in combinatie met de low-impact materialen laten de X Shore-boten een minimale ecologische voetafdruk achter, wat essentieel is om de wereldwijde uitstoot te verminderen. Het dekoppervlak is bedekt met kurk, een duurzaam materiaal. De boten van X Shore hebben een minimalistisch, Scandinavisch en opvallend design. De tenders zijn verkrijgbaar in de kleuren Sandy, Moss en Coffee.

Net als de huidige elektrische auto’s hebben de elektrische boten van X Shore moderne, verbonden technologie aan boord, waaronder een man-overboordbeveiliging, real-time data en een groot touchscreen display. De X Shore app of de smartwatch van de kapitein maakt het mogelijk om verbinding te maken met uw X Shore boot.

X Shore 1

Over de nieuwe X Shore 1:

Met een lengte van 6,5 meter zal de X Shore 1 verkrijgbaar zijn in Open en Top-modellen. Klanten kunnen kiezen uit drie specificaties: Utility, Performance en Premium. Deze elektrische boot is zeer responsief, produceert 125 kW en brengt je naar een topsnelheid van 55 km/u. De X Shore 1 is voorzien van een slaapcabine en daarmee de ideale tender voor een dag en nacht op het water.

Elektrisch en snel cruisen is een waar genoegen en de open spiegel versterkt deze ervaring. Het slimme ontwerp van deze elektrische daycruiser biedt veel sociale ruimte om te genieten van watersport, zonnebaden en relaxen. De rugleuning van de zonnebank kan naar wens naar voren of naar achteren worden bewogen.

Over de High Percormance Eelex 8000:

Met een lengte van 8 meter is de Eelex 8000 de ideale daycruiser met open ruimtes en veel lig-/zitmogelijkheden. Het stuurstation wordt beschermd door een windscherm en een hardtop met ingebouwde luidsprekers voor een buitengewone muziekervaring. Door het flexibele modulaire interieur kunt u voor elke situatie verschillende indelingsmogelijkheden creëren. De Eelex 8000 is zeer geschikt voor actieve dagjes uit, zwemmen, waterskiën en om vrienden en familie uit te nodigen aan boord.

Geniet van de snelheid en voel je dicht bij de natuur met dit veelzijdige schip. De Eelex 8000 heeft een actieradius tot 180 km bij lagere snelheden en een topsnelheid van 65 km/u. Lees hier de 5 highlights van de Eelex 8000.

X Shore foto 3

Elektrische boten van Natural Yachts

Emissieloos varen kan worden bereikt door het gebruik van elektrische voortstuwingssystemen die worden aangedreven door batterijen of brandstofcellen in plaats van fossiele brandstoffen. Met de 100% elektrische boten van Natural Yachts minimaliseert u uw ecologische voetafdruk.

Bent u op zoek naar een elektrisch motorjacht om uw vrije tijd en vakantie door te brengen met uw familie en vrienden of om langere cruises te maken? Ontdek de volledig elektrische jachten, zoals de Nexus Revo 870 Electric of de Northman 1200 Electric. Deze jachten staan ​​bekend om hun ruimte en comfort.

Dit jaar zijn de Northman 1200 Electric en de Nexus Revo 870 Electric niet te zien op Boot Düsseldorf. Voel je vrij om je bezoek te plannen om de emissievrije lijn van Northman Yachts te ervaren in het Experience Centre van Natural Yachts in Nederland. Aangezien het team van Natural Yachts aanwezig zal zijn tijdens het eerste weekend van Boot Düsseldorf op 21 en 22 januari, ontmoeten ze u graag en beantwoorden ze graag uw vragen over de elektrische jachten.

We zien je graag op Boot Düsseldorf of ons Experience Center elektrisch varen in Nederland! Volg ons voor meer evenementen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Bron: naturalyachts.com

Natural Yachts

 

Sustainable MBA in One Day, dinsdag 04 oktober 2022 – Rotterdam Science Tower

Datum: 4 oktober 2022
Tijd: 08:30 - 17:00
Locatie: Rotterdam Science Tower
Sustainable MBA in One Day 04.10

Sustainable MBA in One Day is hét vakinhoudelijke event om je kennis als professionals over duurzaamheidsvraagstukken in één dag up-to-date te krijgen. Tijdens Sustainable MBA in One Day leer je alle relevante theorieën & modellen, boeken en leiders op het gebied van duurzaamheid kennen.

De dag is ingedeeld in twee themablokken

 • Leiderschap en Koersbepaling met o.a.
 • Ontwikkelingen in de maatschappij
 • Drijfveren en belemmeringen bij bedrijven om impact te creëren
 • Doelen stellen en richting geven
 • (markt)Transitiemanagement
 • Persoonlijk leiderschap

Sustainable MBA in One Day

Duurzaamheid concreet gemaakt met o.a.

 • De essentie van een Circulaire Economie en best practices in de maakindustrie
 • Een effectieve aanpak van klimaatverandering
 • Meervoudige waardecreatie
 • De businesscase van impact
 • Gedragsverandering

Wat ga je zelf doen?

In de ochtend gaan we na de theorie en praktijkcase gezamenlijk aan het werk om een plan van aanpak te formuleren voor jouw organisatie. In de middag gaan we aan de slag met de vraag over wat jij concreet gaat doen met het aanbod van de aangereikte duurzaamheidskennis tijdens deze dag? Hoe kan jij het geleerde toepasbaar maken in jouw organisatie?

Ook inbegrepen:

 • Een certificaat van deelname
 • Toegang tot de online kennisbank met naslagwerk en interviews met mensen uit het bedrijfsleven
 • Boek: Impactvol ondernemen in de praktijk

Meer informatie en aanmelden via www.sustainablembainoneday.com

Profiteer van € 100,- korting op de deelnameprijs. Gebruik daarvoor kortingscode DA22MBA 

Sustainable MBA in One Day 04.10

 

Uitnodiging open dagen: verschillende oplossingen voor duurzame (stads)logistiek

Startdatum: 14 juni 2022
Einddatum: 16 juni 2022
Tijd: 09:00 - 18:00
Locatie: Ter Aaseweg 18b, 3626 AA, Nieuwer-Ter-Aa
open dagen

Graag nodigen wij u uit voor onze open dagen op 14, 15 en 16 juni 2022. Dit evenement wordt door Seval e Cargo, Burgers Carrosserie, Bensel Cars en Welectric georganiseerd. Tijdens dit evenement worden er verschillende oplossingen voor duurzame (stads)logistiek gedemonstreerd, daarnaast kunt u kennismaken en proefrijden met verschillende elektrische voertuigen.

open dagen

Op deze dag kunt u onder andere het volgende verwachten:

• Het nieuwe model van onze 100% elektrische stadsbesteller de Seval C500
• Seval Wip Trailer, 15 m³ zero emissie de binnenstad bevoorraden.
• FlexTempLEVcombi, duurzame horeca bevoorrading met 3 temperatuur zones.
• Proefritten met verschillende voertuigen.
• Netwerken onder het genot van een kopje koffie
• Daarnaast kunt u kennismaken met tal van elektrische voertuigen en golfkarren van onze partners Welectric en Bensel Cars

Open dagen: waar en hoe

Het evenement vindt plaats op het terrein van Seval e Cargo. We willen u vragen om u aan te melden voor onze open dagen en een tijdslot te reserveren, zo kunnen wij de juiste bezetting verzorgen. Aanmelden doet u gratis via https://sevalemobility.com/sevalopendagen/ 

We heten u graag van harte welkom op het door u geselecteerde tijdslot, voor vragen kunt u mailen
naar 0348-744028 of mailen naar info@sevalecargo.com

Bron: Seval e Cargo

 

European Energy Efficiency Conference – 7 & 8 april 2022

Startdatum: 5 april 2022
Einddatum: 8 april 2022
Gehele dag evenement
Locatie: Wels, Oostenrijk
European Energy Efficiency Conference

“Energie-efficiëntie – full speed ahead!” Dit is de focus van de European Energy Efficiency Conference op 7-8 april 2022 in Wels/Oostenrijk. Het evenement wordt gehouden in het kader van de jaarlijkse World Sustainable Energy Days (WSED) – een toonaangevende internationale conferentie over de energietransitie en klimaatneutraliteit met jaarlijks meer dan 650 experts uit meer dan 60 landen!

European Energy Efficiency Conference

Het nieuwe “Fit for 55”-pakket heeft tot doel de EU op weg te helpen naar klimaatneutraliteit. Energie is verantwoordelijk voor 75% van de uitstoot van broeikasgassen. Het versnellen van de energie-efficiëntie is van cruciaal belang! In 2022 presenteert het evenement de ingrijpende transformatie van beleid, technologieën en markten om klimaatneutraliteit te bereiken, en hoe het tempo van verandering kan worden verhoogd. Ontdek hoe we de acceptatie kunnen vergroten, investeringen kunnen triggeren en zaken in beweging kunnen krijgen – op volle snelheid!

Een uitgebreid pakket van de volgende evenementen:

 • Conferentie over energie-efficiëntiebeleid
 • Conferentie over industriële energie-efficiëntie
 • Slimme e-mobiliteitsconferentie
 • Conferentie van jonge onderzoekers op het gebied van energie-efficiëntie
 • Innovatie Workshops
 • Grote vakbeurs over hernieuwbare energie en energie-efficiëntie
 • Poster presentatie

European Energy Efficiency Conference 22

Weer bij elkaar komen!

Niets kan de waardevolle ervaring vervangen van het ontmoeten en bespreken met collega’s tijdens een evenement op locatie en het verkrijgen van informatie uit de eerste hand over de nieuwste productinnovaties op een beursvloer. De kans grijpen! Voor wie niet kan reizen biedt deze “special edition” de mogelijkheid om overal ter wereld digitaal verbinding te maken.

European Energy Efficiency Conference

Het evenement wordt georganiseerd door het OÖ Energiesparverband, het energieagentschap van Opper-Oostenrijk. Opper-Oostenrijk loopt voorop in de transitie naar schone energie. De uitstoot van broeikasgassen door gebouwen is in 10 jaar tijd met 39% verminderd. 60% van alle ruimteverwarming en 31% van de primaire energie is al afkomstig uit hernieuwbare bronnen.

 

Zet dit event in uw agenda en registreer vandaag nog op www.wsed.at.

European Energy Efficiency Conference 1

 

InScience Film Festival 2021publieksopeningmet Nobelprijswinnaar

Startdatum: 10 november 2021
Einddatum: 14 november 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: LUX Nijmegen
InScience

Ook dit jaar staat InScience – International Science Film Festival Nijmegen voor je klaar om je de beste wetenschapsfilm van de afgelopen jaren te laten zien, en gelukkig zien we elkaar deze keer weer in levenden lijve! Even een opfrisser over ons: InScience is één van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm en zal dit jaar voor de 7e keer plaatsvinden van 10 t/m 14 november in LUX Nijmegen. Deze editie zal helemaal in het teken staan van ‘Lust for Life’. Met onze campagne en ons programma brengen we een ode aan het leven. Tijdens het festival vertonen we niet alleen de beste wetenschapsfilms, we organiseren ook workshops en stimuleren het maatschappelijk debat door internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek samen te brengen. Bekijk hier het gehele programma.

InScience

Officiële publieksopening: Citizen Nobel

Stéphane Goël | Documentaire | Switzerland | 88 min | 2020

Citizen Nobel is een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Wat moet hij als onbekende natuurkundige met de plotselinge faam? Wat kan hij doen met een stem die door iedereen wordt gehoord? Op hoge leeftijd besluit hij zichzelf opnieuw uit te vinden tot een belangrijk boegbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Zijn geheim: een ‘lust for life’ … meer informatie lees je hier.

Talk

Heb je altijd al een Nobelprijswinnaar willen ontmoeten? Grijp dan nu je kans. We gaan via een livestream verbinding in gesprek met Jacques Dubochet, die deze prestigieuze prijs in de categorie Scheikunde in ontvangst nam in 2017. Hoe was het om te winnen? Hoe was het om hoofdpersoon te zijn in een documentaire? Is wetenschap en het klimaat nog steeds onderdeel van zijn dagelijkse leven? En wat is zijn geheim voor zijn lust for life?

InScience 2

The campaign against the climate

Mads Ellesøe | Documentaire | Denmark, Belgium, Norway, Switzerland, Finland | 61 min | 2020

Het is 1988, de wereld staat klaar om klimaatverandering te bestrijden. Tot een invloedrijke lobby van oliemaatschappijen en andere belanghebbenden daar een stokje voor steekt. In deze indringende documentaire ontmoeten we de mensen die werden betaald om als zogenaamde ‘experts’ verwarring te zaaien en te lobbyen tegen klimaatwetenschap. The Campaign Against the Climate trekt een doofpot open en zoomt in op de motivaties van de mensen die tegen beter weten in de opwarming van de aarde ontkenden … meer informatie lees je hier.

TALK

Shell is één van de oliegiganten die al decennialang investeert in het beïnvloeden van ons beeld van klimaatverandering. Hoeveel macht heeft deze Nederlandse multinational? Wat is Shells invloed op Nederlandse universiteiten? En kan Shell bijdragen aan de energietransitie, of berusten ook deze beloftes op valse informatie? We gaan er over in gesprek met Marie-Sol Reindl, onderzoeker bij Future Beyond Shell.

lux

InScience is één van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm en zal dit jaar voor de 7e keer plaatsvinden van 10 t/m 14 november in LUX Nijmegen.

Kom je ook?

InScience is één van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm en zal dit jaar voor de 7e keer plaatsvinden van 10 t/m 14 november in LUX Nijmegen. Deze editie zal helemaal in het teken staan van ‘Lust for Life’. Met onze campagne en ons programma brengen we een ode aan het leven. Tijdens het festival vertonen we niet alleen de beste wetenschapsfilms, we organiseren ook workshops en stimuleren het maatschappelijk debat door internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek samen te brengen. Bekijk hier het gehele programma.

Bron: insciencefestival.nl