Onze partners staan hier vermeld. Samen met hen financieren wij deze website en bieden wij u dit verzamelpunt.

Uw bedrijf, instelling, instantie, organisatie, provincie of gemeente kan ook deelnemen aan ons project. Ook kunt u adverteren en promoot Duurzaam Actueel uw events. Heeft u nog vragen? Laat het ons weten. Neem contact met ons op via het contact formulier. Wij mailen u de diverse aantrekkelijke mogelijkheden.

Bereik nog vandaag uw duurzame doelgroep, via ons! 

Onze 100% elektrische redactiewagen en de CNG (groen gas) Caddy

 

Partners van Duurzaam Actueel:

 


HYZON Motors Europe B.V. is opgericht als een nieuw bedrijf van Horizon Fuel Cell. Hyzon is een wereldwijde leverancier van emissievrije bedrijfsvoertuigen op waterstof-brandstofcellen, waaronder zware vrachtwagens, bussen en touringcars. Hyzon Motors Europe BV is een samenwerkingsverband tussen het Groningse bedrijf Holthausen Clean Technology uit Hoogezand en de Amerikaanse truckproducent Hyzon Motors. In Groningen (Winschoten) worden de komende jaren maar liefst 1500 duurzame waterstoftrucks gebouwd. Uniek in de wereld en goed voor zo’n duizend nieuwe banen in de regio.

Hyzon Europe

 

 


Sinds 1993 ontwikkelt en organiseert CKC Seminars zakelijke congressen, cursussen, masterclasses en seminars met expositie voor (hoger) management. Veelal op eigen initiatief en in samenwerking met gerenommeerde adviesbureaus, belangenorganisaties en media. Wij kijken jaarlijks met een inspirerende business-to-business bril naar alle functionele vakgebieden en branches, van HR, IT, Duurzaamheid, Projectmanagement, Inkoop tot marketing & communicatie en Finance, voor o.a. de branches overheid, zorg, onderwijs en in België.

Geloof jij dat kennis delen leidt tot kansen vermenigvuldigen? Oftewel, de kracht van samenwerken in en buiten de regio, over eigen organisatiegrenzen heen. Kennis overdragen en kennis delen. Om wendbaar te blijven naar de toekomst.

Heb jij ideeën hoe wij elkaar kunnen versterken? Laat het ons dan weten.

CKCSeminars

 

 


The future is now! Een zero-emissie wereld. Toekomstmuziek? Volgens Holthausen Groep niet! Door hun innovatieve karakter en maatschappelijke verantwoordelijkheid ontpopte dit familiebedrijf zich rond de eeuwwisseling van traditioneel gasleverancier tot kartrekker van een duurzame toekomst. De sleutel daarvoor is waterstof.

De Holthausen-aanpak is verrassend simpel: bij elektrolyse van water komt waterstofgas vrij dat opgeslagen kan worden. Breng je vervolgens waterstof in aanraking met zuurstof, dan komt er energie vrij. En de reststof? Puur water. Groen gas dus! En waterstof blijkt naast een groene energiebron ook nog eens de ideale energieopslag van zon- en windenergie te zijn waarbij alle opgewekte energie gewoon op een later tijdstip gebruikt kan worden. Enorm duurzaam dus!

Groene energie zonder nadelen, daar moet je wat mee! En dat is exact wat Holthausen Groep doet. ‘We gingen er mee rijden. Eerst met één wagen, daarna volgde de rest van ons wagenpark’, vertelt Stefan Holthausen, algemeen directeur. Onze afdeling Clean Technology, specialisatiecentrum voor schone technologie, draait inmiddels overuren. Reguliere voertuigen worden aan de lopende band omgebouwd tot zero emission wagens. De eerste vulstations, Holthausen Energy Points, zijn gerealiseerd en er liggen grootste plannen voor de toekomst klaar: “Over vijf jaar exploiteren wij de meest duurzame tankstations in de regio.” Holthausen Groep hoopt ook anderen te enthousiasmeren voor deze groene transitie zodat men schoner en duurzamer gaat werken.

Kennisuitwisseling speelt daar een grote rol bij. Holthausen Groep werkt onder andere samen met de Hanzehogeschool en heeft sinds 2015 zitting in de Noordelijk Innovation Board. Sámen naar een groene en veilige toekomst, dat is het doel. Bij Holthausen Groep dromen en werken ze groots. Zo timmeren ze samen met de gemeente Groningen hard aan de weg om de stad in 2035 energieneutraal te maken. Holthausen: “Onze visie strekt tot ver in de toekomst. Wij geloven in een veilige leefomgeving met voldoende energie voor iedereen.” Holthausen Groep trekt de kar naar een groene toekomst, wie stapt in?

 

 


Lendahand is met de tweemaal gewonnen titel ‘’Beste Crowdfunding Platform van het Jaar’’ van IEX.nl één van de snelst groeiende en meest unieke crowdfunding platformen van Nederland. Via Lendahand investeer je in MKB ondernemers in opkomende en ontwikkelingslanden en ontvang je tegelijk tot 7% rente per jaar over je investering. Sociale impact maken is daarbij de eerste prioriteit, en dat is duidelijk te zien in de cijfers. Sinds 2013 zijn er al bijna 8.000 banen gecreëerd, 300.000 ton CO2 gereduceerd, 70.000 zonne-energiesystemen geïnstalleerd. Al meer dan 7.000 enthousiaste investeerders hebben zich hierbij aangesloten, en met de kracht van crowdfunding is er al meer dan €80 miljoen wereldwijd geïnvesteerd.

Het grootste obstakel dat het MKB in ontwikkelingslanden tegenhoudt om hun bedrijf te laten groeien, de lokale economie te stimuleren en zo armoede te bestrijden, is het enorme gebrek aan financieringsmogelijkheden. Lendahand biedt hier een oplossing voor. Ondernemers in ontwikkelingslanden kunnen in de vorm van projecten op het platform een lening verkrijgen tegen een zo laag mogelijke rente. Aan het andere uiteinde kunnen sociaal bewuste en duurzame investeerders impact maken met hun geld, en tegelijkertijd een gezonde rente over hun investering verdienen. Het is dus echt een win-win situatie.
Investeren via Lendahand kan al vanaf €50 en men hanteert nooit fee of andere kosten.

Hoe Lendahand het gebroken financiële systeem probeert op te lossen? Bekijk hieronder de video:

Maak vandaag nog een gratis account aan en begin met investeren met impact!

 


Zonneplan

Nederland laten profiteren van de schoonste en goedkoopste energie die er is: dat is de missie van Zonneplan. Zonneplan begon in 2012 als leverancier van zonnepanelen en groeide binnen enkele jaren uit tot marktleider. Vanaf 2021 biedt het onder de noemer Slimme energie van Zonneplan ook stroom en gas aan tegen dynamische tarieven.

Zonneplan onderscheidt zich door een sterke focus op technologie. Zo heeft het bedrijf haar eigen omvormers en staan de Zonneplan laadpaal en thuisaccu al op de planning. De zelfontwikkelde Zonneplan app en Zonneplan Connect vormen het fundament onder alle producten.

 

 

 

 


Seval e Cargo: elektrische voertuigen zijn ideaal voor (stads)distributie. Dankzij hun afmetingen kunnen ze prettig en veilig rijden door smalle (winkel)straten. Wij hebben de unieke ‘Sevic Cargo 500’ in ons assortiment met een rijbereik van 160 km. De Sevic Cargo is een hypermodern elektrisch voertuig en is leverbaar in verschillende kleuren en vormen van opbouw. Dit 100% elektrische voertuig heeft toegang tot alle milieuzones en wordt dan ook vaak ingezet bij de bezorging van post(pakketten) of levensmiddelen binnenstedelijk. De Sevic Cargo 500 is ook ideaal voor onderhoud – en installatiebedrijven, gemeentes, groenvoorzieningsbedrijven en schoolcampussen.

Opladen doet u eenvoudig bij ieder stopcontact. U heeft geen speciale laadpaal nodig. Naast het kopen van een Sevic Cargo is het ook mogelijk om dit voertuig te leasen. Benieuwd naar uw leasetarief? Neem dan contact op.

 

 


Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding van Europa. Bij alle kleding is inzichtelijk weergegeven op welke manier het duurzaam is, welke keurmerken het heeft en wat het verhaal is achter de kleding. De duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk! Dit hebben wij je te bieden: Project Cece!

 

 


logo flybusters

Flybusters vliegenbestrijding is uniek, 100% natuurlijk en onschadelijk voor mens en dier. Ziektes zoals het West-Nijl virus, de ziekte van Lyme en staart- en maneneczeem worden overgebracht door steeds groter wordende plagen van vliegen en muggen. Flybusters heeft hier als enige in Nederland een passend antwoord op, omdat het niet alleen de vliegen effectief bestrijdt, maar het ook onschadelijk is voor mens en dier. Bovendien is het een 100% natuurlijk en volautomatisch spraysysteem met gebruikers, zoals Jos Lansink, Anky van Grunsven en Paul Schockemöhle. Flybusters heeft als enige in Nederland het registratienummer van het Ctgb voor deze manier van toepassing … Lees verder op de site

Bekijk hier de korte film: Flybusters bij Olympisch dressuurruiter Coby van Baalen.

 


 

Het innovatieve Italiaanse pannenmerk Primecook heeft een nieuwe antiaanbakpan ontwikkeld zonder schadelijke stoffen als PFAS. Alle pannen zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en voorzien van de milieuvriendelijke en slijtvaste Ecoshield coating. Dat is beter voor de natuur, maar ook voor de mens. Gezond koken begint namelijk bij gezonde pannen. Schadelijke stoffen en koken zijn helaas nog te vaak onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Teflonpannen en bakpapier zijn nog altijd in veel keukenkastjes te vinden. Logisch, want het is makkelijk en iedereen heeft een hekel aan het schoonmaken van aangekoekte pannen. Geen enkele teflon anti-aanbaklaag is na jarenlang vaak dagelijks gebruik nog intact. Dat is zeer schadelijk voor de gezondheid. De Ecoshield pannen van Primecook maken geen gebruik van schadelijke stoffen en zijn zeer slijtvast. Daarmee is koken voortaan niet alleen lekker, maar ook gezond en duurzaam.

Voor meer informatie: www.primecook.nl

 

 


 

GroeneZaken hét platform voor duurzame bedrijven! Milieu en duurzaamheid krijgen steeds meer aandacht in onze maatschappij. Bedrijven en consumenten kiezen tegenwoordig niet alleen op basis van prijs en kwaliteit, maar ook op basis van duurzaamheid. Men kiest steeds meer voor groene producten die door groene bedrijven gemaakt zijn. GroeneZaken is een onafhankelijk platform voor bedrijven en instellingen die duurzaam produceren.

Bedrijven en instellingen presenteren zichzelf bij GroeneZaken aan de hand van hun milieubeleid en de wijze waarop zij hun producten en diensten produceren. Ze worden verder gekwalificeerd met andere kenmerken, zoals milieukeurmerken. Hiermee laten bedrijven zien dat ze daadwerkelijk bijdragen aan een duurzame samenleving …Lees verder

 

 


Statiegeldalliantie: Wij willen statiegeld in Nederland en België. Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd. Help ons mee ons doel te bereiken. Kijk daarom op de site en doe mee!

 


 ( . . .

Hier is ruimte voor U gereserveerd!

Mail ons via contact  en vermeld het woord “Partner”. Wij mailen u de diverse aantrekkelijke mogelijkheden toe.

 


 

Samen lukt het zeker!

Wim Sabel, initiatiefnemer en eigenaar Duurzaam Actueel.nl

Ook meedoen? Mail ons: info@duurzaam-actueel.nl

handen.-duurzaamheid

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign