Partners

Hieronder staan onze partners vermeld. Samen met hen financieren wij deze website en bieden wij u dit verzamelpunt aan. Uw bedrijf, u zelf, instelling, instantie of gemeente kan ook meedoen aan ons project. Neem contact met ons op via het contact formulier. Wij mailen u de diverse aantrekkelijke mogelijkheden toe. Heeft u zelf wensen of vragen? Laat het ons weten. Ook behoort adverteren tot de mogelijkheden. Makkelijker kunnen wij het niet maken!

 

Partners:

Seval e Cargo: elektrische voertuigen zijn ideaal voor (stads)distributie. Dankzij hun afmetingen kunnen ze prettig en veilig rijden door smalle (winkel)straten. Wij hebben de unieke ‘Sevic Cargo 500’ in ons assortiment met een rijbereik van 160 km. De Sevic Cargo is een hypermodern elektrisch voertuig en is leverbaar in verschillende kleuren en vormen van opbouw. Dit 100% elektrische voertuig heeft toegang tot alle milieuzones en wordt dan ook vaak ingezet bij de bezorging van post(pakketten) of levensmiddelen binnenstedelijk. De Sevic Cargo 500 is ook ideaal voor onderhoud – en installatiebedrijven, gemeentes, groenvoorzieningsbedrijven en schoolcampussen.

Opladen doet u eenvoudig bij ieder stopcontact. U heeft geen speciale laadpaal nodig. Naast het kopen van een Sevic Cargo is het ook mogelijk om dit voertuig te leasen. Benieuwd naar uw leasetarief? Neem dan contact op.


BIOnyx maakt hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen, zonder chemicaliën. De natuurlijke bestanddelen lossen vuil snel op. Zo worden alle oppervlakken binnen- én buitenshuis schoon en fris, en blijft het milieu beschermd! Dagelijks gebruiken we talloze miljoenen liters chemische schoonmaakmiddelen, waarvan het merendeel onnodig in ons afvalwater terechtkomt. Met de natuurlijke, hoogwaardige en 100% biologische middelen van BIOnyx, reinig je vrijwel alles gemakkelijk en snel, zonder chemicaliën. Zo beschermen we onze flora en fauna, en maken we een duidelijk statement: wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan! BIOnyx.nl 


 

GroeneZaken hét platform voor duurzame bedrijven! Milieu en duurzaamheid krijgen steeds meer aandacht in onze maatschappij. Bedrijven en consumenten kiezen tegenwoordig niet alleen op basis van prijs en kwaliteit, maar ook op basis van duurzaamheid. Men kiest steeds meer voor groene producten die door groene bedrijven gemaakt zijn. GroeneZaken is een onafhankelijk platform voor bedrijven en instellingen die duurzaam produceren.

Bedrijven en instellingen presenteren zichzelf bij GroeneZaken aan de hand van hun milieubeleid en de wijze waarop zij hun producten en diensten produceren. Ze worden verder gekwalificeerd met andere kenmerken, zoals milieukeurmerken. Hiermee laten bedrijven zien dat ze daadwerkelijk bijdragen aan een duurzame samenleving …Lees verder


 

Pest-Free-logo

Een ongedierte vrije leef- en werkomgeving: Heeft u last van ongedierte zoals ratten, muizen, kakkerlakken of zilvervisjes? Dan is Plug-In Pest Free® de duurzame oplossing voor uw ongedierte probleem. Plug-In Pest Free® is een duurzaam ongediertepreventie en ongediertebestrijdingsmiddel dat zonder tussenkomst van giftige stoffen ratten, muizen, kakkerlakken en zilvervisjes verjaagd, zodat ze niet meer terug komen.Voor zakelijk en particulier gebruik … Lees verder op de site 


 

The future is now! Een zero-emissie wereld. Toekomstmuziek? Volgens Holthausen Groep niet! Door hun innovatieve karakter en maatschappelijke verantwoordelijkheid ontpopte dit familiebedrijf zich rond de eeuwwisseling van traditioneel gasleverancier tot kartrekker van een duurzame toekomst. De sleutel daarvoor is waterstof.

De Holthausen-aanpak is verrassend simpel: bij elektrolyse van water komt waterstofgas vrij dat opgeslagen kan worden. Breng je vervolgens waterstof in aanraking met zuurstof, dan komt er energie vrij. En de reststof? Puur water. Groen gas dus! En waterstof blijkt naast een groene energiebron ook nog eens de ideale energieopslag van zon- en windenergie te zijn waarbij alle opgewekte energie gewoon op een later tijdstip gebruikt kan worden. Enorm duurzaam dus!

Groene energie zonder nadelen, daar moet je wat mee! En dat is exact wat Holthausen Groep doet. ‘We gingen er mee rijden. Eerst met één wagen, daarna volgde de rest van ons wagenpark’, vertelt Stefan Holthausen, algemeen directeur. Onze afdeling Clean Technology, specialisatiecentrum voor schone technologie, draait inmiddels overuren. Reguliere voertuigen worden aan de lopende band omgebouwd tot zero emission wagens. De eerste vulstations, Holthausen Energy Points, zijn gerealiseerd en er liggen grootste plannen voor de toekomst klaar: “Over vijf jaar exploiteren wij de meest duurzame tankstations in de regio.” Holthausen Groep hoopt ook anderen te enthousiasmeren voor deze groene transitie zodat men schoner en duurzamer gaat werken.

Kennisuitwisseling speelt daar een grote rol bij. Holthausen Groep werkt onder andere samen met de Hanzehogeschool en heeft sinds 2015 zitting in de Noordelijk Innovation Board. Sámen naar een groene en veilige toekomst, dat is het doel. Bij Holthausen Groep dromen en werken ze groots. Zo timmeren ze samen met de gemeente Groningen hard aan de weg om de stad in 2035 energieneutraal te maken. Holthausen: “Onze visie strekt tot ver in de toekomst. Wij geloven in een veilige leefomgeving met voldoende energie voor iedereen.” Holthausen Groep trekt de kar naar een groene toekomst, wie stapt in? www.holthausen.nl


 

logo Lendahand

Lendahand mesofinance: Het is ons streven dat het MKB in opkomende economieën kan groeien. Daarvoor is niet alleen geld nodig, realiseren we ons. Kennis en vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. We hebben daarom een stichting opgericht die trainingen aanbiedt op het gebied van ondernemerschap, financieel management en duurzame bedrijfsvoering. Lendahand is dus meer dan een crowdfunding-platform. We helpen ondernemers ook om professioneler te werk te gaan. Op die manier kunnen ze immers nog meer impact hebben met hun bedrijf. En worden ze precies wat ze horen te zijn: de groeimotor van de economie.

Lendahand

“Mensen die via het crowdfundingplatform van Lendahand geld uitlenen aan ondernemers in opkomende landen, ontvangen hier een gezonde rente over. En de ondernemers die een lening afsluiten, betalen een van de laagste rentes die voor hen mogelijk zijn. Dat is mogelijk doordat we efficiënt werken. We gaan voor kwaliteit, maar maken zo weinig mogelijk kosten. Dankzij onze sterke focus en online strategie hebben we weinig overhead: we kunnen eenvoudig en goedkoop mensen over de hele wereld aan elkaar koppelen. Bekijk hieronder ook eens het filmpje:”


 

logo flybusters

Flybusters vliegenbestrijding is uniek, 100% natuurlijk en onschadelijk voor mens en dier. Ziektes zoals het West-Nijl virus, de ziekte van Lyme en staart- en maneneczeem worden overgebracht door steeds groter wordende plagen van vliegen en muggen. Flybusters heeft hier als enige in Nederland een passend antwoord op, omdat het niet alleen de vliegen effectief bestrijdt, maar het ook onschadelijk is voor mens en dier. Bovendien is het een 100% natuurlijk en volautomatisch spraysysteem met gebruikers, zoals Jos Lansink, Anky van Grunsven en Paul Schockemöhle. Flybusters heeft als enige in Nederland het registratienummer van het Ctgb voor deze manier van toepassing … Lees verder op de site

 


 

Statiegeldalliantie: Wij willen statiegeld in Nederland en België. Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd. Help ons mee ons doel te bereiken. Kijk daarom op de site en doe mee!

 


 (. . .) 

Hier is ruimte voor U gereserveerd!

Mail ons via contact  en vermeld het woord “Partner”. Wij mailen u de diverse aantrekkelijke mogelijkheden toe. Makkelijker kunnen wij het niet maken!

Samen lukt het zeker!

Wim Sabel, initiatiefnemer en eigenaar Duurzaam Actueel.nl

Ook meedoen? Mail ons: info@duurzaam-actueel.nl

handen.-duurzaamheid