EV weekend Oostenrijk met Hansa Green Tour

Startdatum: 11 september 2020
Einddatum: 13 september 2020
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Oostenrijk

EV weekend Oostenrijk met Hansa Green Tour : de grenzen zijn weer open en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen reizen door Europa!

Het weekend van 11-13 september organiseren we een kleinschalig Corona-proof EV weekend naar de mooiste bergpassen van Oostenrijk. Op vrijdag 11 september rijden alle deelnemers op eigen gelegenheid en met eigen elektrische auto naar het Kaiserhof Hotel in Salzburg, dé EV mobility hotspot van Oostenrijk. Eigenaar van het hotel Richard Absenger, tevens president van het Bundesverband nachhaltige Mobilität (Austrian Sustainable Mobility), ontvangt ons buiten op het terras voor een diner met alle elektrische rijders. Uiteraard kunnen alle elektrisch rijders hier laden zodat de volgende dag met een volle accu aan de rit door de Alpen kan worden begonnen. Op zaterdag 12 september rijden we dan een prachtige rit van circa 400 km over de mooiste bergwegen van Oostenrijk en Noord-Italië. Van Salzburg via de Grossglockner (hoogste berg van Oostenrijk) Hochalpine Strasse naar de Timmelsjoch pas met als eindbestemming Sölden. Daar zullen we buiten op het terras op 2500 meter hoogte genieten van een lekker diner met spectaculair uitzicht en gaan we een nieuw mobiel laadplein uitproberen waarmee 8 elektrische auto’s tegelijk kunnen worden opgeladen. Zondag 13 september rijdt iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis.

EV weekend

Programma in het kort:

vrijdag 11-9: heenreis naar Salzburg, overnachting en EV Drivers diner Kaiserhof Hotel
zaterdag 12-9: spectaculaire route van 400 km over prachtige bergwegen van Salzburg naar Sölden
zondag 13-9: individuele terugreis

Deelnamekosten:

€ 500,- per persoon excl. BTW. Een 2e persoon op dezelfde hotelkamer kan mee voor € 100,- extra.

Deze kosten zijn inclusief 2 overnachtingen (Salzburg en Sölden) en 2 x diner (incl. drankjes). Kosten voor een autobahnvignet in Oostenrijk, tolgelden voor bergpassen en eten/drinken/lunch voor onderweg zijn niet inbegrepen.

EV weekend 2

Corona-proof:

Alle deelnemers rijden op eigen gelegenheid en met eigen batterij elektrische auto. Het diner in Salzburg en in Sölden zal buiten op het terras plaatsvinden zodat iedereen makkelijk voldoende afstand kan houden (warme kleding meenemen). In geval van slecht weer is op beide diner locaties een grote ruimte beschikbaar om binnen op voldoende afstand van elkaar te kunnen eten. Het deelnemersaantal zal worden beperkt tot maximaal 30 personen.

Aanmelding:

Aanmelden voor dit EV Weekend Oostenrijk kan door een mailtje te sturen naar info@hansagreentour.com of te bellen met Roel Swierenga op telefoonnummer 06-55567218