Sustainable MBA in One day

Datum: 29 november 2018

Tijd: 09:30 -17:00 uur

Locatie: Congrescentrum Spant! - Bussum

Paul van Ruiten en Annick Schmeddes nemen je als duurzaamheids-experts door de dag mee. Leon Giesen (Mondo Leone), bassist van Toontje Lager, documentairemaker en meesterverteller, vertelt aan de hand van beeld en muziek over leiderschap. Mondo Leone is een succesvol schatzoeker, zoals hij o.a. ook bij DWDD vertelde. Zijn reis zit vol met leerzame momenten over volharding en veerkracht. Allemaal elementen die we nodig hebben om een betere bewustere wereld waar te maken. Als het een te vinden schat zou zijn: hoe ziet er ie eruit? Hoe ga je deze vinden, hoe ziet jouw schatkaart eruit? Welke gevaren kom je onderweg tegen? Wat doet dat met jou? Hoe houd je het vol? Mondo Leone vertelt zijn boeiende verhaal en inspireert op jouw zoektocht naar duurzame impact. Andere sprekers zijn o.a. Rob van Tilburg, Sustainalize en Geanne van Arkel, Interface.

Sustainable MBA in One day

Voor wie?

Iedere manager die een duurzaamheidsambitie heeft in zijn/haar organisatie en handvatten zoekt om richting te geven en snelheid te krijgen.

Ben jij een junior of ervaren professional op het gebied van duurzaamheid en:

* Wil jij je kennis over duurzaamheid uitbreiden en verdiepen?
* Kom jij niet toe aan al die vakboeken over duurzaamheid?
* Krijg je in je werk te maken met duurzaamheidsambities maar weet je er vakinhoudelijk te weinig van of ben je bang dat jouw kennis niet actueel is?
* Zou jij willen weten hoe andere organisaties succesvol met duurzaamheidsvraagstukken omgaan?
* En dat met andere professionals willen delen op een inspirerend en energiek ééndaags seminar

Meld je dan aan voor Sustainable MBA in One Day

Wat levert het je op?

In slechts één dag:

Geef je jouw vakinhoudelijke kennis over duurzaamheid een enorme boost.
* Ben je weer up to date en kan je meepraten over de laatste inzichten in duurzame ontwikkeling.
* Heb je inzicht gekregen in hoe je best practices in duurzaamheid kunt toepassen in jouw werk.
* Heb je veel inspiratie opgedaan op het gebied van duurzaamheid, je netwerk uitgebreid én heb je concrete punten om mee aan de slag te gaan.
Kortom, na deze dag is je kennis over duurzaamheid weer helemaal up to date én heb je inzicht in het toepassen van de best practices in jouw werk!

Programma

De dag is ingedeeld langs deze thema’s:

Blok 1: Leiderschap en Koers. Waar wil ik naar toe? Waar willen we naar toe?
Met de thema’s Purpose, Sustainable Development Goals (in de boardroom) en formuleer je Why, How, What zowel op persoonlijk leiderschapsniveau als op organisatieniveau. Sturen we de organisatie wel aan op de juiste doelen?

Blok 2: Welke strategieën moet ik kennen? En hoe werken ze?
Duurzaamheid is een innovatiestrategie. Ieder jaar zijn er weer betere methoden om tot duurzame impact te komen. Systeemanalyse, transistiemanagement en markttransities zijn belangrijke onderwerpen. Met o.a. keynote speaker Rob van Tilburg, spreker en schrijver van Management Boek succes “Duurzaam Ondernemen Waarmaken”. Hij is expert op het inrichten van duurzame strategieën en businesscases. Ook staan we stil bij strategieën van Kate Raworth (Donut Economie), Paul Hawken (DrawDown en Climate Take Back van Interface) en de laatste best practices van Circulaire Economie.

Blok 3: Implementatie en Organisatie
In het uitvoeren van een innovatie strategie is het zaak om veel partijen mee te krijgen. Collega’s, klanten en investeerders. Het innoveren van business modellen, het creëeren van draagvlak, omgaan met weerstand, de psychologie van duurzaamheid, het organiseren van verandering zijn allemaal onderwerpen die de revue passeren. Van Peter Senge, tot Frederic Laloux, tot Ricardo Semler, tot de inzet van The Natural Step. Allemaal need-to-know voor de managers van duurzame innovatie.

Blok 4: Wanneer is iets een succes voor jou? En voor de ander?
Het meten van resultaten in duurzame innovatie is een zaak voor de hele organisatie. Welke meet- of prestatieindicatoren worden hoe en wanneer gebruikt? Wat past er dus bij jouw organisatie? Zijn er nog andere successen mee te nemen en hoe is dat voor jou bruikbaar? Hoe zet jij Storytelling in, hoe meet jij non-financiële resultaten? En bovenal: wanneer is het een succes voor jou en voor de anderen? En hoe richt je dat proces in?

Reacties van oud-deelnemers

“In 1 dag helemaal up to date in de wereld van sustainability; met heel veel zin om in deze wereld aan de slag te gaan.”
Nicoline Pruijmboom

“Leuke en laagdrempelige manier om met een groep gelijkgestemden inspiratie op te doen en handreikingen te krijgen om verdere stappen te zetten op het pad van duurzaamheid. Fijne combinatie van denken en doen, in vogelvlucht langs de laatste inzichten en ontwikkelingen.”
Reggy Broekhuijse

“Sustainable MBA in One Day is dé manier om prettig en vakkundig op de hoogte te worden gebracht van de stand van zaken met betrekking tot het denken en doen inzake duurzaamheid.”
David van der Wal

Meld je aan voor Sustainable MBA in One Day!

 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2019 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign