5 redenen om je bedrijf eco-vriendelijk te maken

De vraag naar milieuvriendelijke producten, groeit gestaag en steeds meer mensen worden zich milieubewust. Bedrijven nemen maatregelen om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen. In dit artikel geven we je redenen waarom je zou moeten overwegen om dat ook te doen, als je dat nog niet hebt gedaan:

CO2-neutraal

Milieuvriendelijke producten zijn minder belastend voor het milieu, omdat de uitstoot van schadelijke gassen aanzienlijk wordt verminderd. Zo wordt er minder schade aan de ozonlaag aangebracht. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook beter voor jezelf om niet blootgesteld te worden aan schadelijke stoffen.

stempels

Materiaal

Het materiaal dat wordt gebruikt om de milieuvriendelijke producten te maken, wordt meestal gerecycled, wat wil zeggen dat er minder afval wordt gegenereerd uit het maakproces. Producten gemaakt van gerecycled materiaal, zijn vrijwel altijd vergelijkbaar qua functies en kwaliteit.

Veilig

De meeste milieuvriendelijke producten houden zich aan de voorschriften en zijn niet giftig. Dit is vooral goed omdat het veel veiliger is om te gebruiken, zowel op kantoor als thuis in het gezelschap van kinderen. Als u een kantoormedewerker bent die zich dagelijks bezighoudt met dit soort producten, is het aan te raden alleen maar met veilige producten te werken voor eigen gezondheid.

Milieuvriendelijke Kantoorartikelen

Vandaag de dag zijn er veel duurzame kantoorartikelen te koop. Denk aan bijvoorbeeld gerecycled papier of koffiebekertjes. Veel mensen denken dat dit papier bruin van kleur is, maar het is ook in spierwit verkrijgbaar. Zo kun je gerecycled briefpapier met een logo gebruiken voor communicatiedoeleinden. Inktpatronen zijn iets minder milieuvriendelijk, maar ook daar is een oplossing voor. Wat dacht je van een stempel met een inktkussen op waterbasis? Het is niet alleen beter voor de wereld, maar valt ook op in de grote massa. Stempels zijn verkrijgbaar in het vierkant, rond of rechthoekig; je kunt het zo gek niet bedenken.

Eco-vriendelijke bedrijven helpen om de milieuschade te verminderen. Een kleine verandering kan een grote impact hebben op de wereld, dus doe mee en doe mee aan het behoud van de wereld van vandaag met slechts een kleine verandering!

 

Geef een reactie