Alliantie: TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht bouwen samen aan toekomst

De Technische Universiteit Eindhoven, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn een strategische alliantie gestart, die in december 2020 op het hoogtepunt van de pandemie officieel van start is gegaan. Op 19 april komen de alliantiepartners samen voor de eerste grootschalige persoonlijke bijeenkomst. Daar laten ze de projecten en initiatieven binnen de alliantie zien als onderdeel van de conferentie ‘Building the Future Together’ in Eindhoven.

alliantie

Foto via uu.nl

Motto van onze alliantie

“Het motto van onze alliantie is ‘challenging future generations”, merkt Robert-Jan Smits op, de voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de TU/e, die de officiële opening van de conferentie verzorgt. “Er zijn veel uitdagingen in de samenleving. Wij zijn van mening dat samenwerking de beste manier om deze uitdagingen op te lossen, of het nu gaat om gezondheidszorg, voedselproductie of klimaatverandering. Als voorzitter van het CvB van de TU/e ben ik zeer verheugd om onze projectpartners op onze campus te mogen verwelkomen voor wat ongetwijfeld een zeer productieve en stimulerende dag van discussie en toekomstplanning zal worden.”

Mogelijkheden tot netwerken

‘Samen bouwen aan de toekomst’ wordt een conferentie met een verschil. Naast presentaties, interviews en paneldiscussies is er een projectenmarkt waar onderzoekers hun alliantieprojecten kunnen laten zien. Ook is er een ‘Mystery Match’-aanpak waarbij deelnemers aan anderen worden gekoppeld om interdisciplinaire verbindingen tot stand te brengen. En er is een reeks break-out sessies van alle zeven alliantie-initiatieven … Lees verder

Lees verder op bron: uu.nl

 

Geef een reactie