Amsterdamse sloep voor Plastic Whale door de grachten van Amsterdam

Vanaf maandag 17 mei vaart een speciale sloep van Plastic Whale door de grachten van Amsterdam. De sloep is een van de initiatieven van het programma ‘Amsterdam Plastic Smart City’. Dit programma heeft als doel om van Amsterdam een stad te maken waar geen plastic op straat ligt. In 2023 willen we al 30 procent minder plastic zwerfafval en in 2030 willen we een plasticvrije stad zijn. De Amsterdam Plastic Smart City-sloep is op 17 mei door wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid) gedoopt. Ze deed dat op toepasselijke wijze met het nieuwe herbruikbare plastic flesje van Amsterdam Plastic Smart City, ‘het Amsterdammertje’.

sloep

De sloepen van Plastic Whale vissen in de Amsterdamse grachten op plastic afval. Ze zijn zelf ook helemaal gemaakt van grachtenplastic. Met onze sloep erbij, bestaat de Amsterdamse vloot van Plastic Whale uit 10 sloepen.  Foto via amsterdam.nl

Plastic soep sloep

80 procent van de plastic soep begint als zwerfafval op straat. Met 50 kilometer aan grachten is dit een probleem in Amsterdam. Plastic dat in de Amsterdamse grachten terechtkomt, komt ook in de zee. Daar richt het veel schade aan. De sloep is het resultaat van de samenwerking van Amsterdam Plastic Smart City met het Wereld Natuur Fonds en Plastic Whale.

Plastic Whale

De sociale onderneming Plastic Whale is gestart in 2014. De sloepen van Plastic Whale vissen in de Amsterdamse grachten op plastic afval. Ze zijn zelf ook helemaal gemaakt van grachtenplastic. Met onze sloep erbij, bestaat de Amsterdamse vloot van Plastic Whale uit 10 sloepen. Jaarlijks varen duizenden mensen mee om plastic te vissen. Van het opgeviste plastic afval maakt Plastic Whale nieuwe sloepen om nog meer afval op te vissen. Ook wordt er kantoormeubilair van gemaakt.

Bron: amsterdam.nl

 

One Response to Amsterdamse sloep voor Plastic Whale door de grachten van Amsterdam

  • Sloep in Amsterdam. ik hoop Elektrisch, Zoals Alumax Electric sloep, ook in Amsterdam. staat niet vermeld. Plasticvissers op Zee, betaald met een heffing per flesje. Urk gaat plastic vissen. voor een schone zee en levert veel geld op, betaald door de heffing op plastic. hetzelfde als in Amsterdam maar dan op Zee.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign