Century Autogroep maakt zich, met gerealiseerd zonnepanelenpark, op voor toekomst

Als toonaangevende speler in Groningen en Drenthe wil Century Autogroep de verwachting van klanten overtreffen. Ook als het gaat om duurzaam ondernemen. Door het realiseren van zonnepanelen in combinatie met de reeds geplaatste warmtepompen is de Century Campus te Groningen nagenoeg energie neutraal.

Century Autogroep

Naast de aanleg van de laadpalen is er op de Century Campus een TinQ Tankstation gerealiseerd. Foto’s via century.nl 

Laden op de Century Campus te Groningen

De vraag naar elektrische auto’s en daarbij behorende laadpunten stijgt. Op deze vraag is door Century Autogroep ingespeeld door middel van aanleg van 1.583 zonnepanelen op de daken van de showrooms op de Century Campus. Naast de aanleg van de zonnepanelen zijn er voor het laden van elektrische auto’s 28 laadpalen van 22 kW en 1 snellader van 50 kW gerealiseerd. Met de komst van deze laadpalen is Century Autogroep klaar voor de komst van vele elektrische modellen, zoals de Volkswagen ID.3 en de SEAT el-Born. Daarnaast is Century Autogroep ook klaar voor de elektrische modellen van Audi, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens.

TinQ Tankstation

Het aandeel van de elektrische auto’s zal blijven groeien. Echter, het overgrote deel van het Nederlandse wagenpark rijdt op fossiele brandstof. Naast de aanleg van de laadpalen is er op de Century Campus een TinQ Tankstation gerealiseerd. Een toevoeging op de vele aanwezige mobiliteitsoplossingen die de Century Campus al biedt. Iedereen kan nu terecht op de Campus om te profiteren van goedkope brandstof.

Over Century Autogroep

Met de dealerschappen van Volkswagen, Audi, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT, ŠKODA, CUPRA en Kalkhoff e-bikes in combinatie met een eigen hypermoderne wasstraat, bedrijfswagenombouw-, verhuur-, lease- en schadetak, is Century Autogroep sinds 1932 uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met meer dan 400 medewerkers verspreid over vestigingen in Groningen en Drenthe. Zij biedt de particuliere en zakelijke rijder een totaaloplossing op het gebied van zijn (duurzame) mobiliteitswensen.

Bron: century.nl

 

One Response to Century Autogroep maakt zich, met gerealiseerd zonnepanelenpark, op voor toekomst

  • Zonnepanelen en Laadpalen is een verdienmodel. 1583 Zonnepanelen produceren 300 kWh per paneel per jaar. dat is 480.000 kWh per jaar. aan de laadpaal is de prijs 59 cent per kWh. Fastned prijs, VW Ionity prijs 79 cent per kWh. opbrengst 288.000 euro per jaar. productiegarantie 30 jaar, opbrengst Zonnepanelen en Laadpalen bij Century 8.640.000 euro.
    Aftersales VW Groep is verkoop elektriciteit van Zonnepanelen. Zijn miljarden mee te verdienen.

Geef een reactie