De Chariot: DHL Express introduceert nieuwe cargofiets

DHL heeft met fietsenproducent Cargo Cycling de bak van de Chariot cargofiets doorontwikkeld en de fiets volledig naar eigen wens ‘aangekleed’. De fiets wordt gezien als de nieuwe industriestandaard voor het bezorgen van pakketten per fiets. De Chariot, naar de Romeinse strijdwagen, gaat de bestaande cargofietsen van DHL vervangen. Ontvangers van exprespakjes in onze hoofdstad hebben de primeur; vanaf vandaag bezorgt DHL Express er pakjes mee in het centrum. In eerste fase worden 36 Chariots ingezet in ruim 6 steden waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag en Leiden.

De Chariot

De Chariot is robuust en wendbaar tegelijk; de draaicirkel is 4,7 meter waardoor de koerier moeiteloos kan keren op straat. Ook heeft de fietskoerier rondom vrij zicht om contact te houden met andere weggebruikers. Foto via dhlexpress.nl

DHL fietskoeriers

DHL maakt al 20 jaar gebruik van de fiets en was eerder betrokken bij ontwerpen en modificaties, waaruit de Parcycle en Cubicycle voortkwamen. DHL fietskoeriers in Groningen en Utrecht werkten afgelopen maanden intensief samen met de ontwerpers van Cargo Cycling bij het ontwikkelen van hun ultieme bak voor klein formaat goederen, zoals pakketten. Deze nieuwe cargobike wordt nu door Cargo Cycling als nieuwe industriestandaard in de markt gezet. DHL koeriers leverden zelf de eerste schetsen van de bak op basis waarvan dit specifieke model ontworpen is. “De fiets is op 21 punten echt ontwikkeld om de fietskoerier optimaal zijn werk te kunnen laten doen. We denken dat de Chariot met zijn robuustheid en kwaliteit echt het verschil kan maken in de last-mile bezorging”, zegt Luuk Nijland van Cargo Cycling.

De Chariot

De Chariot is robuust en wendbaar tegelijk; de draaicirkel is 4,7 meter waardoor de koerier moeiteloos kan keren op straat. Ook heeft de fietskoerier rondom vrij zicht om contact te houden met andere weggebruikers. De bak zit achter de koerier en heeft een inhoud van 1500 liter; ter vergelijking: de Cubicycle die als voorganger kan worden gezien, kan 1000 liter vervoeren. De bak, voorzien van led-verlichting, heeft vakken die zelf in te delen zijn voor optimale belading en is toegankelijk via twee verstevigde zijdeuren, met nog een aparte lade voor kleine pakketjes. De bak is voorzien van dubbele elektrische sloten. De fiets is voorzien van een extra sterk en verlaagd stalen frame en heeft een krachtige trapondersteuning die een extra zetje geeft bij het wegrijden. Op het stuur zit een speciale houder voor een mobiele telefoon of scanner die ook de route naar de volgende stop duidelijk en veilig zichtbaar kan weergeven. Daarnaast heeft de Chariot loopstandondersteuning zodat de fietskoerier in voetgangersgebied eenvoudig met de fiets aan de hand kan lopen.

De Chariot 2

De bak zit achter de koerier en heeft een inhoud van 1500 liter; ter vergelijking: de Cubicycle die als voorganger kan worden gezien, kan 1000 liter vervoeren. De bak, voorzien van led-verlichting, heeft vakken die zelf in te delen zijn voor optimale belading en is toegankelijk via twee verstevigde zijdeuren, met nog een aparte lade voor kleine pakketjes. Foto via dhlexpress.nl 

Emissievrije bezorging

“Deze Chariot is een volgende grote stap op onze weg naar emissievrije bezorging”, zegt Ronald Leunisse, Managing Director van DHL Express Nederland. “Wereldwijd is DHL voorloper op het gebied van groene logistiek. In 2025 willen we 70% van onze eigen ‘first en last mile’ wereldwijd met schone voertuigen verzorgen zoals fietsen en elektrische auto’s. Een ambitieuze doelstelling die vraagt om slimme oplossingen. Deze Chariot is daar een goed voorbeeld van. Deze in Nederland ontwikkelde cargofiets gaat ook in andere landen ingezet worden. Een compliment aan iedereen die aan de ontwikkeling van deze Chariot heeft bijgedragen”.

Over Cargo Cycling

Cargo Cycling biedt mobiele fietsoplossingen voor duurzaam en stedelijk transport. Met ruim 30 jaar ervaring en expertise in het maken van sterke en duurzame fietsen voor minder validen, exclusieve stadsfietsen en bakfietsen biedt moederbedrijf Nijland Cycling een sterke fundatie voor dit complete portfolio aan cargo bakfietsen. Cargo Cycling bezorgt transportoplossingen voor efficiënte en betrouwbare ‘last mile delivery’.

DHL – Het logistieke bedrijf voor de hele wereld

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfilmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 380.000 medewerkers en verbindt mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier, wat handelsstromen ten goede komt. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en industrieën zoals technologie, life science en gezondheidszorg, engineering, energie, automobiliteit en retail; is DHL overduidelijk gepositioneerd als ‘het logistieke bedrijf voor de hele wereld’.

DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group. De groep boekte in 2019 een omzet van meer dan 63 miljard euro.​ Met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving en het milieu, draagt de groep bij aan het streven naar emissievrije logistiek in 2050.

Bron: dhlexpress.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign