De duurzame schilder van nu: hoe gaat deze te werk?

Een trend: minder schadelijke werkwijzen voor een schoner milieu. In alle segmenten en sectoren van de maatschappij is het thema duurzaamheid inmiddels doorgedrongen. Niet alleen particulieren, maar ook overheden, bedrijven en zzp’ers kiezen er steeds nadrukkelijker voor om zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te werken. Een mooi voorbeeld is de opkomst van de duurzame schilder. Dit zijn schilders die gebruikmaken van milieuvriendelijk geproduceerde verven, primers en kwasten, die aanzienlijk minder schadelijk zijn voor milieu en klimaat dan de traditionele kwasten, verf- en primersoorten. Met welke middelen werken deze milieubewuste schilders? En welke voordelen hebben de materialen die zijn gebruiken?

avis multiprimer

Gebruik van schonere verfsoorten en primers

De moderne milieubewuste schilder gebruikt diverse toepassingen en materialen om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Zo is de Avis multiprimer onder duurzame schilders een veelgebruikt middel. Avis multiprimer is een milieuvriendelijk geproduceerde primer die geschikt is voor lastig te schilderen ondergronden en oppervlakten. Wie kiest voor duurzame Avis multiprimer kan rekenen op een primer die roestvast is, tegen alle weersomstandigheden kan en stootvast is. Een primer dus die tegen een stootje kan en optimale duurzaamheid garandeert. Over deze primer kunnen nagenoeg alle verfsoorten en laksoorten geschilderd worden.

Verfsoorten op natuurlijke basis

Verder gebruikt de duurzame schilder natuurlijk verfsoorten en lakken die duurzaam zijn. Een van de bekendste verfsoorten wordt geproduceerd door Copperant. Dit bedrijf maakt verf die plantbased is, watergedragen is en die geen vluchtige organische gassen en giftige stoffen bevat. Dit soort verven helpt bij het terugdringen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Tevens is een natuurlijke verfsoort veiliger en gezonder voor schilders die het aanbrengen. Enig eigenbelang is dus ook in het spel. Het is natuurlijk volkomen terecht dat schilders kiezen voor deze of soortgelijke verfsoorten. Professionele schilders oefenen vaak jarenlang hun vak uit en worden bij standaard verf blootgesteld aan giftige gassen, die op langere termijn uitermate schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Duurzame verven kunnen overigens zowel binnen als buiten gebruikt worden. In combinatie met een eveneens duurzame primers zijn deze verftypen perfect voor schilders die hun eigen gezondheid en het natuur- en milieubelang serieus nemen. Ga daarom als professioneel schilder, maar ook als je thuis incidenteel schildert, voor goede verf. Met verf en/of lak op waterbasis met een plantaardig bindmiddel zit je in elk geval altijd goed. En doe jij als schilder wat er mogelijk is om de uitstoot van schadelijke stoffen en gassen terug te dringen!

One Response to De duurzame schilder van nu: hoe gaat deze te werk?

  • Al jaren geleden zag mijn vader die schilder was, de ene collega na de andere ten prooi vallen aan gezondheidsklachten. Hij was zich toen al bewust dat je beter voor verf op waterbasis kon kiezen. Moest hij toch aan de lak met verdunner, pakte hij zich in als een astronaut. Als gevolg kan hij als gepensioneerde nog steeds gezond en wel een freelance-klusje aanpakken.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign