De voordelen van een elektrische boiler

Elektrische boilers hebben een hoop voordelen ten opzichte van andere type boilers zoals gas- of olie gestookte modellen. Ze zijn bijzonder geschikt voor bepaalde situaties en hebben unieke kenmerken die ze aantrekkelijk maken voor huishoudens en bedrijven. In het onderstaand artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van een elektrische boiler.

Elektrische boiler

Elektrische boilers

Elektrische boilers staan bekend om hun hoge energie-efficiëntie. In tegenstelling tot gas- of olie gestookte boilers hebben elektrische boilers geen verlies van warmte door verbranding. Dit maakt ze uiterst efficiënt omdat vrijwel alle elektriciteit wordt omgezet tot warmte. Bovendien kunnen moderne elektrische boiler vaak worden uitgerust met programmeerbare thermostaten waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen. Dit zorgt ook weer voor energiebesparing. Je hebt ook elektrische boilers waarbij dit ingebouwd zit in de LCD bediening.

Elektrische boilers bieden ook veel meer veiligheid. De boilers hebben namelijk geen vlammen of verbrandingsprocessen. Dit betekent dat er geen kans is op gaslekken of koolmonoxidevergiftiging. Dit maakt de boilers aanzienlijk veiliger. Vooral in woningen waar veiligheid een topprioriteit is.

Boilers van STIEBEL ELTRON

Voor de consumenten die milieubewust in het leven staan is een elektrische boiler ook een prima keuze. Elektrische boilers stoten geen schadelijke gassen of koolstofdioxide uit. Dit maakt de boilers milieuvriendelijker dan de boilers die werken op fossiele brandstoffen. Een merk dat al jaren ervaring en kennis heeft opgebouwd in elektrische boilers is STIEBEL ELTRON. Met hun 100 jarig bestaan zijn ze op de hoogte van alle do’s and don’ts die komen kijken bij de productie van elektrische boilers.

Elektrische boilers zijn over het algemeen ook eenvoudiger om te installeren dan boilers die aangesloten moeten worden op gas- of olieleidingen. Ze hebben geen schoorsteen nodig en hebben minimale installatievoorwaarden. Dit zorgt voor relatief lage installatiekosten.

Ook zijn de elektrische boilers doorgaans compacter dan andere type boilers. Dit maakt ze ideaal voor locaties met beperkte ruimte. Denk hierbij aan appartementen of kleine woningen. Dit zorgt er ook voor dat de boilers makkelijk uit het zicht weg te werken zijn. Er zijn weinig consumenten die graag hele dag tegen een flinke unit aan kijken.

De boilers die werken op basis van elektriciteit zijn vaak ook stiller dan en gasgestookte boiler. Ze produceren geen verbrandingsgeluiden of ventilatorgeluiden. Dit draagt bij aan de comfort in de woning en een rustige leefomgeving. De meest gekochte boiler is de boiler van 80 liter of boiler van 120 liter.

Onderhoud van boilers

Wat de onderhoud betreft, behaal je met een elektrische boiler ook een groot voordeel. De elektrische boilers hebben over het algemeen een stuk minder onderhoud nodig dan de tegenhangers die werken op basis van fossiele brandstoffen. Er is geen periodieke reiniging of onderhoud van branders nodig omdat deze er simpelweg niet zijn. Dit zorgt er voor dat je met een elektrische boiler ook bespaart op de onderhoudskosten.

Kortom, de elektrische boiler heeft een hoop voordelen ten opzichte van zijn tegenhangers, waaronder energie-efficiëntie, veiligheid, milieuvriendelijkheid, eenvoudige installatie, ruimtebesparing, geluidsarme werking en lage onderhoudskosten. Ze zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en duurzame oplossing voor warmwaterproductie. Het is echter belangrijk om de specifieke behoeften van jouw huishouden of bedrijf goed in kaart te brengen op basis van warmwaterverbruik en beschikbare ruimte.

 

2 Responses to De voordelen van een elektrische boiler

  • Dit verhaal Klopt helemaal. Bedankt. Met Zonnepanelen op Dak Warm Water met Zonnestroom. Inductiekoken, Keuken zonder Gas. Ik heb Zon op Dak, Close Inn Boiler 10 Liter in de keuken. 129 euro, Zelf installeren. met flexibele slangen heel eenvoudig. En een Doucheboiler in de Badkamer. 50 Liter, 189 euro. Nog een voordeel. direct Warm Water. geen waterverspilling. De lange aanvoer van de ketel is niet meer. Warm Water in een Tel. Stroom van het Dak. En zelf installeren is heel eenvoudig. Succes met Warm Water zonder Gas met gebruik van stroom van het Dak.

  • Goed om de voordelen op te noemen. Maar zolang je gas hebt en geen zonnepanelen is gas helaas veel goedkoper.
    Ook mis ik de toekomst van boilers die vacuum zijn. Die nemen een paar watt per uur om de boel warm te houden. Deze techniek komt op.
    De mensen met variabele contracten kunnen hun boiler dan goedkoop opwarmen.
    De quooker die veel mensen a 3 of 5 liter in huis heeft neemt maar 10 watt per dag om die reden. Dus voordeliger dan de water koker. Maar niet voordeliger dan cv ketel. Ook al hangt die soms wat verder weg.

Geef een reactie