Desch Plantpak brengt 4-sterren biobased tuinbouwproducten

Desch Plantpak gebruikt voor zijn potten en trays alleen nog gerecycled kunststof. Bovendien heeft het bedrijf D-Grade ontwikkeld, een 4-sterren biobased materiaal.

Desch Plantpak en plastic soep

De plastic soep in de oceanen brengt schade aan milieu, dier en mens. Plastic brengt veel problemen met zich mee en dat levert bij de consument argwaan op in de richting van producenten van kunststof producten. Desch Plantpak, produceert kunststof potten, containers en trays voor de professionele tuinbouw. “Plastic speelt een onmisbare rol in onze maatschappij”, zegt directeur Jan Willem Wieringa van Desch Plantpak. “Wat moeten we zonder plastic? Maar het materiaal heeft ook een keerzijde: als de maatschappij er niet goed mee omgaat, brengt het afvalmateriaal schade toe aan het milieu. De plastic soep in de oceanen kennen we allemaal. Ik pleit voor goede recycling.” Voor de productie van de kunststof potten en trays gebruikt Desch Plantpak daarom uitsluitend gerecycled plastic.

Desch Plantbak

Desch Plantpak heeft ook D-Grade ontwikkeld. Het materiaal is vervaardigd uit planten. Foto via kunststofenrubber.nl

Vier sterren bio-based

Desch Plantpak heeft ook D-Grade ontwikkeld. Het materiaal is vervaardigd uit planten: honderd procent biologisch afbreekbaar en industrieel composteerbaar, conform EN 13432. D-Grade is AIB Tüv OK Compost-gecertificeerd onder nummer O 09-376-D en AIB Tüv OK Biobased**** gecertificeerd onder nummer B 10-054-A. Wieringa: “D-Grade is een uitstekend alternatief voor plastic. De producten voldoen aan alle wensen en eisen qua gebruik en rendement en kunnen daarna met het groenafval industrieel worden gecomposteerd. Ideaal voor milieubewust geteelde planten, zowel voor buiten als voor binnen.” D-Grade heeft bovendien een lage footprint, stelt Desch Plantpak. ‘Uit officiële LCA-berekeningen van Ecochain blijkt dat D-Grade tijdens de productie dertig procent minder CO2-uitstoot genereert dan een vergelijkbaar product dat van gerecycled polypropyleen is gemaakt.’

Bron: www.kunststofenrubber.nl

   

 

Geef een reactie