Don Trucking en DFDS Logistics: volledige transparantie van de logistieke keten

Transportbedrijven slaan de handen ineen om samen de route naar een duurzame transportsector te initieren. DFDS stapt via Don Trucking over op 20 gloednieuwe LNG-aangedreven vrachtwagens, wat de kans biedt om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen en een transparante toeleveringsketen voor klanten te creëren.

Don Trucking

Transparant zijn over uitstoot broeikasgassen

Steeds meer klanten willen dat bedrijven transparant zijn over hun uitstoot van broeikasgassen en weten hoe zij omgaan met de duurzaamheid van hun producten en aanbiedingen. DFDS erkent het probleem van de klimaatverandering en begrijpt de noodzaak om duurzaam bewust te zijn en verbindt zich met Don Trucking om een transparante toeleveringsketen te realiseren door 20 dieseltrucks om te schakelen naar 20 gloednieuwe LNG-aangedreven trucks voor hun dagelijkse activiteiten. Deze verandering zal ook de eigen CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen en zal de zware transportbedrijven ervan bewust maken dat ze moeten streven naar een betere en duurzame toekomst binnen de industrie.

Don Trucking wil eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa worden

Momenteel heeft Don Trucking 20 LNG-trucks in zijn vloot en tegen het einde van het jaar zullen daar nog eens 40 aan worden toegevoegd. Don Trucking wil het eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa worden in 2025 en is van plan dit te bereiken door volledig over te schakelen op een vloot met lage emissies. Daarnaast ondersteunt Don Trucking Ecobal, een internationaal initiatief om bossen in Europa te behouden en nieuw leven in te blazen, om hun uitstoot van broeikasgassen verder te compenseren via emissiecertificaten, waardoor hun totale CO2-voetafdruk met 15% daalt. De samenwerking tussen de twee bedrijven kwam organisch tot stand, gewoon door het delen van dezelfde waarden en dezelfde visie op de toekomst.

Volledig transparante supply chain

“We werken continu aan het verbeteren van onze operaties en transportzichtbaarheid om onze klanten de best mogelijke service te bieden met een volledig transparante supply chain” zegt Michael Bech, Vice President & Head of Continent, DFDS Logistic Division. “Alleen samen kunnen we 100% supply chain transparantie bereiken. Deze samenwerking is om anderen binnen de industrie bewust te maken en oplossing te bieden als multimodaal transport. We proberen ons te richten op het verbeteren van onze sector en het gebruik van LNG – aangedreven trucks geeft ons de mogelijkheid om dit te doen. We zijn zeer verheugd om partners te hebben die dezelfde waarden delen en inspireren om de logistieke keten groener te maken door fossielvrije biobrandstoffen te gebruiken.”

Neutraliseren van kooldioxide-uitstoot

“Ik geloof dat deze samenwerking een effectieve actie is tegen klimaatverandering als het gaat om het neutraliseren van kooldioxide-uitstoot door het bouwen van een transparante supply chain” zegt Don de Jong, eigenaar van Don Trucking. “We hebben actieve initiatieven nodig en dat begint bij onszelf. De partnerschappen tussen individuen en grote bedrijven zijn van vitaal belang. Elk bedrijf kan zijn milieudoelstellingen verbeteren, en veel bedrijven hebben ze nog niet eens. Het is heel belangrijk om nu de duurzame marktverschuiving te begrijpen en actie te ondernemen, aangezien de vervoersdiensten blijven groeien en er de komende jaren extra inspanningen nodig zijn.” Door de klimatologische effecten van de vele verschillende activiteiten die een bedrijf dagelijks onderneemt, laat Don Trucking samen met DFDS zien dat het kennen van de eigen CO2-voetafdruk een verplichting aan het worden is, vooral binnen de zware transportsector.

Don Trucking 2

Don Trucking

Don Trucking is een transportbedrijf met vele jaren ervaring, wiens missie het is om klanten te voorzien van mankracht en vrachtwagens, rekening houdend met efficiëntie met behulp van geavanceerde routeplanning systemen en technologie. Don Trucking streeft naar volledige CO2-neutraliteit in 2025. Het bedrijf onderneemt actief stappen om de koolstofdioxide-uitstoot van het bedrijf te verminderen via bosbehoudprojecten en koolstofcompensatiecertificaten. Don Trucking biedt een vloot met een lage uitstoot die bestaat uit LNG-aangedreven vrachtwagens en dieseltrucks die allemaal voldoen aan de EURO 6-norm. Samen met zijn klanten en partners streeft het bedrijf naar groene ketenoplossingen binnen de transportsector.

DFDS

DFDS is Noord-Europa’s grootste geïntegreerde scheepvaart en logistiek bedrijf, dat een verscheidenheid aan diensten en supply chain oplossingen biedt aan producenten en fabrikanten. DFDS biedt meerdere veerbootroutes vanuit Europese havens naar het Verenigd Koninkrijk. Aanvullende routes worden genomen in Scandinavië en over de Oostzee. Tien keer genomineerd voor de ‘World Travel Award’ als ‘Europe’s Leading Ferry Operator’. Om de CO2-uitstoot te verminderen, investeert DFDS in een groene vloot, rapporteert het bedrijf over leeg varen en vermindert het het aantal lege kilometers. Dankzij de innovatieve en futuristische oplossingen van het bedrijf, is DFDS een leider met zijn uitgebreide netwerk van veerboot routes, chauffeurs en vrachtwagens.

Bron: Don Trucking

 

2 Responses to Don Trucking en DFDS Logistics: volledige transparantie van de logistieke keten

  • LNG is gewoon Aardgas. Fracking Natural Gas uit De USA. Superfossiel. Beter is een batterij Elektrische Truck met Wisselbatterij. Rijden en Wisselen, Laden met stroom van Lokale Zonneparken

  • Mooi initiatief. Met Bio-LNG heb je de meest haalbare oplossing om op korte termijn lange afstandsverkeer duurzaam te maken.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign