Duurzaamheid bij Landal GreenParks

De toekomst is belangrijk. Óók wanneer we op vakantie gaan. En gelukkig kunnen we met een goed geweten op reis wanneer we beter weten wat onze reisaanbieders aan duurzaamheid doen. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan besteed. Landal GreenParks is inmiddels al 4 keer op rij verkozen tot het meest duurzame reismerk van Nederland. Kijk, zo kunnen we in de toekomst van veel meer mooie vakanties genieten!

Landal

De duurzaamheidsstrategie van Landal

Landal GreenParks werkt al jaren aan een duurzame, groene koers. Maar wat heeft de vakantiepark aanbieder gedaan in de laatste jaren? Het motto van Landal GreenParks is; rust, ruimte en natuur. De vakantiehuizen passen dan ook helemaal in dit plaatje en het is één van de redenen waarom gasten zo graag bij Landal verblijven. De vakantieparken liggen midden in de natuur en het geeft reizigers de kans van de mooie natuurgebieden te genieten.

Alle parken van Landal zien er anders uit omdat Landal de parken aanpast aan de mooie regio’s waar ze liggen. Verblijf je op de Veluwe? Dan heeft je interieur details van de heide, herten en bossen. Ben je op vakantie op Texel? Dan zie je Texelse duinen en de vuurtoren terug bij de wandschilderingen. Landal helpt hierbij ook door natuurwandelpaden aan te leggen in de omgeving, door streekproducten te verkopen en door minder chemische middelen te gebruiken. Voedsel wat overblijft, wordt ingezameld voor de Voedselbank en het team van Landal is veel diverser geworden. En bovendien worden de accommodaties aangepast voor bijvoorbeeld slechtzienden, mensen met een longziekte of nierpatiënten.

Sinds 2017 zijn alle Landal parken Green Key gecertificeerd en in alle parken in Nederlands hebben groene energie. Door al deze stappen staat Landal GreenParks inmiddels op nummer 1 in de Sustainable Brand Index binnen de categorie ‘Travel & Tourism’.

De toekomst

Het doel van Landal Greenparks is om in 2030 helemaal klimaatneutraal te zijn. Dit is een behoorlijke uitdaging, maar er worden al veel flinke stappen gezet. Zo komen er elektrische voertuigen bij de parken, worden lampen vervangen door LED-lampen en wordt het afval gescheiden. Bovendien worden veel vakantiewoningen een groene make-over gegeven door ze gasvrij te maken.

Natuurlijk wordt bij de verbouwingen duurzaam materiaal gebruikt en ook bij de nieuwbouwprojecten staan duurzame materialen centraal. Bij Landal De Reeuwijkse Plassen zijn bijvoorbeeld luchtwarmtepompen geplaatst die zelf in staat om duurzame stroom op te wekken. En bij de bouw van het Duitse Landal Mont Royal is 80% van het materiaal van de oude bungalows hergebruikt.

En als je over een vakantiepark van Landal wandelt, dan valt je misschien nog iets op! Er zijn namelijk tal van nieuwe bewoners geïntroduceerd bij de parken. Zo zijn er insectenhotels, bijenkasten en vlindertuinen geplaatst. Ook wordt een deel van het park verwilderd zodat de dieren hier een uitstekende leefomgeving hebben. Het is uitstekend voor de biodiversiteit en er groeien steeds meer wilde bloemen en geurige kruiden.

En zo zijn er tal van groene initiatieven bij Landal Greenparks. Ze blijven nauw samenwerken met Natuurbehoud, investeerders, regionale ondernemers en hun gasten. En zo kunnen wij in de toekomst verantwoordelijkheid op reis gaan en van de mooie vakantieparken genieten.

 

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign