Duurzame energie groeit exponentieel.

Het aandeel van de duurzame energie groeit exponentieel in de wereld. De energie wordt opgewekt door wind en zon. De verwachting is dat in 2023 de wind en zonne-energie de behoefte van aardgas in halen. Dit heeft allemaal te maken met de overproductie van de energiebedrijven. Veel kantoren en winkels zijn door de coronacrisis dicht of deels dicht. De vraag is afgenomen, terwijl het aanbod van de duurzame energiebronnen stijgt.

exponentieel

Nederland en vele andere landen hebben de doelstelling om voor 2050 volledig co2 arm te zijn.
De transitie naar duurzame energiebronnen zal de komende jaren stijgen. De vraag zal dus stijgen naar duurzame energiebronnen. Veel energieleveranciers spelen hier dan ook op in en vergroten het aanbod van deze duurzame energiebronnen. Dit doen deze bedrijven door meer zonne- en windparken aan te leggen.

Veel mensen denken dat groene energie veel geld kost. Echter, de kosten van groene energie zijn de afgelopen tijd juist gedaald doordat het aanbod steeds groter wordt en daarmee de kosten steeds verder zakken. Besparen en tegelijkertijd duurzame-energie gebruiken leek tot voor kort niet mogelijk.

Energie uit zonne-energie biedt de uitkomst voor veel landen. Deze manier van energie opwekken is in veel landen zelfs al goedkoper dan energie uit aardgas en steenkool. De verwachting is dat de komende jaren het verschil nog groter zal worden. Zonne-energie wordt uiteindelijk dus de goedkoopste energiebron in de geschiedenis. Veel derde wereld landen kiezen voor de standaard kolencentrales dan voor duurzame energiebronnen. Dit komt omdat ze nog niet genoeg hebben voor de investering. Om dit te verhelpen hebben de rijke wereld landen samen besloten om jaarlijks 100 miljard te investeren in een klimaatfonds. Dit fonds wordt gebruikt om armere landen te helpen om over te stappen op duurzame energiebronnen.

Het is dus van belang dat er samen wordt gekeken hoe het milieu ontlast kan worden om verdere klimaatveranderingen tegen te houden. Naast dat je over kunt stappen op groene energiebronnen is het ook verstandig om te kijken waar je op kan besparen. Bekijk voor aankoop van energieverbruikers het energielabel. Door rekening te houden met het energieverbruik bespaar je op je energiekosten en help je direct mee aan het verbeteren van het klimaat. Naast dat je kunt kijken naar de energielabels is het verstandig om te kijken naar het verbruik van je auto. Tijdens de coronacrisis zitten we vaker thuis en kom je minder snel buiten. Tip! We zitten veel meer, dus pak voor kleine afstanden liever de fiets. Je bespaart geld, belast minder het milieu en blijft zelf net iets fitter. Ga dan vaker op de fiets dan met de auto. Door dit te doen help je jezelf gezond te houden en verminder je de uitstoot van co2.

 

One Response to Duurzame energie groeit exponentieel.

  • zonnestroom is nu al goedkoper dan kolen en gas. ik heb zon op dak, inductiekoken, HTW Warmtepomp,
    laadpaal en EV, koken, verwarmen, warm water, rijden op stroom van het dak. geen kolen, gas benzine diesel, geen energierekening. dat levert veel geld op.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign