Duurzame houtlook tegels

Op zoek naar een nieuwe vloer voor in het huis? Een keramisch parket, oftewel houtlook tegels, zijn niet alleen mooi maar zijn ook nog eens duurzaam. Houtlook tegels bieden namelijk erg veel voordelen ten opzichte van een normale houten vloer. Hieronder lees je alle voordelen van de houtlook tegels.

houtlook tegels

Vloerverwarming

Een keramisch parket met houtlook tegels is erg handig wanneer je een vloerverwarming wilt of al in huis hebt. Het is niet alleen goed te combineren, maar is ook energiebesparend. De houtlook tegels kunnen de warmte namelijk goed geleiden en zorgen ervoor dat de warmte vastgehouden wordt. Zelfs wanneer de thermostaat uit gezet is wordt de warmte nog enige tijd vastgehouden.

Onderhoudsvriendelijk

De houtlook tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot een houten vloer is het niet nodig om de vloer te schuren, te lakken of in de was te zetten. De houtlook tegels zijn erg sterk waardoor krassen, scheuren of deuken geen kans maken. Een vloer met houtlook tegels gaat jarenlang mee. Ook met het schoonmaken van de vloer is het erg simpel gesteld. Je hebt enkel een simpel sopje en een dweil nodig om de vloer schoon te maken.

Recyclebaar

Het voordeel van een keramisch parket is dat de houtlook tegels niet van hout gemaakt worden, wat de naam natuurlijk al weggeeft. De imitatie is zelf zo goed dat de houtlook tegels amper te onderscheiden zijn van echt hout. Dit komt door de voelbare houtstructuur. Er worden dus ook geen bomen gekapt voor het maken van de tegels. Veel bedrijven die houtlook tegels maken, gebruiken oude tegels voor nieuwe. Op deze manier proberen verschillende bedrijven goed bezig te zijn voor het milieu.

Overal te leggen

Houtlook tegels kunnen in veel verschillende ruimtes gelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, de woonkamer, de slaapkamer en zelfs de badkamer. De lage poreusheid zorgt ervoor dat de houtlook tegels goed tegen vochtige ruimtes kunnen. In sommige gevallen worden de houtlook tegels zelfs tegen de muur geplaatst, wat weer een hele andere uitstraling aan de ruimte kan geven.

 

One Response to Duurzame houtlook tegels

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign