Ebusco levert eind 2020 156 elektrische stads- en streekbussen aan Transdev

Ebusco levert eind 2020 156 elektrische stads- en streekbussen aan Transdev, moederbedrijf van Connexxion. Met deze order is een totale waarde gemoeid van ongeveer 130 mio Euro. De bussen dragen bij aan schoner en stiller busvervoer in de regio’s Amsterdam en Haarlem. Vanaf medio november 2020 zullen 156 splinternieuwe elektrische Ebusco stads- en streekbussen in de regio’s ten zuiden van Amsterdam (waaronder ook Schiphol valt) en rond Haarlem gaan rijden. Dit alles onder de vlag van Connexxion (onderdeel van Transdev). Deze elektrische bussen vervangen de huidige diesel en aardgasbussen.

Ebusco

Peter Bijvelds, Pier Eringa. Ebusco en Transdev. Foto via Ebusco.nl

Grote bijdrage aan de klimaatdoelstellingen

Met deze bussen levert Transdev een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Ebusco is verheugd hier voor Transdev een belangrijke partner in te zijn en daarin haar bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit. De elektrische bussen van Ebusco dragen bij aan de actuele luchtvervuilingsproblematiek / stikstofproblematiek: deze bussen stoten namelijk geen CO₂, NOx en fijnstof uit. Per bus levert dit 1 kg CO₂ reductie op per gereden kilometer. Uitgaande van deze order levert dit dus per jaar meer dan 15 mio kg CO₂ reductie op en dus over de gehele contract periode 180 mio kg CO₂.

Veel innovaties in deze nieuwe bussen

Met het binnenhalen van deze order levert Ebusco in één jaar tijd het grootste aantal emissieloze bussen in één levering in Europa ooit. Transdev heeft gekozen voor Ebusco vanwege de lange afstanden die gereden kan worden met deze bus (liefst 350 km), zonder te hoeven opladen. Dit scheelt aanzien in de kosten die gemaakt moeten worden qua laadinfrastructuur en oplaadtijd. “Dat is een enorme uitdaging die we met beide handen aangrijpen. We hebben als bedrijf inmiddels ruim 7 jaar ervaring opgedaan met elektrische bussen en laders en weten dus hoe we met dit bijltje moeten hakken” aldus Peter Bijvelds, CEO Ebusco. “We passen de nieuwste innovaties toe op onder andere het gebied van gewichtsbesparing, batterijtechnologie, warmtepomp en laadinfrastructuur. De LFP-technologiebatterij in deze bussen is de beste en veiligste batterij die er op de markt is. Door de combinaties van deze innovaties kunnen deze bussen minimaal 350 km rijden op één accu”.

Door: Sandra Maas

Bron: ebusco.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign