ECOVAT Wint Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2019

Vrijdag is de winnaar bekend gemaakt van de Start-up Challenge 2019 voor de Hansa Green Tour. De prijs (een gratis ticket voor deelname aan deze netwerkreis) gaat dit jaar naar het bedrijf ECOVAT. Het Veghelse bedrijf ECOVAT, biedt een intelligent energieopslag systeem dat 100% duurzaam is en waarmee 500 tot 2500 woningen per buffervat kunnen worden voorzien van warmte. Naast de gratis ticket voor de Hansa Green Tour, krijgt ECOVAT de mogelijkheid om dit product te presenteren op een van de netwerkwerkavonden in Duitsland en Denemarken. In 2017 was IBIS Power de winnaar van de Hansa Green Tour Start-up Challenge met de prachtige innovatie PowerNEST, afgelopen jaar was de winnaar Solenco Power met de waterstof/pv combinatie voor thuisgebruik.

Hansa Green Tour

Inschrijven voor de Hansa Green Tour (18 – 21 juni 2019) kan nog tot 1 juni

Je kunt je nog inschrijven voor deze 10e editie van de Hansa Green Tour, dé netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals. Alle deelnemers rijden ook deze editie weer met elektrische en alternatief aangedreven voertuigen van Nederland via Duitsland naar Denemarken. Om duurzame initiatieven op de route te bezoeken, om duurzame technologie en hernieuwbare energie te promoten, om te netwerken en te leren van en met elkaar.

Deze jubileum editie start met een kick-off avond in Amsterdam op dinsdag 18 juni. Woensdag 19 juni is de start en voert de deelnemers langs diverse interessante initiatieven op de route naar Kopenhagen, eindbestemming op vrijdag 21 juni van deze 10e editie van de Hansa Green Tour. Meer informatie over het programma komt binnenkort beschikbaar.

Klik hier om je in te schrijven

Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2019

ECOVAT geeft voor € 2,3 miljoen certificaten van aandelen uit via npex-effectenbeurs

  • ECOVAT profiteert van in gang gezette energietransitie in Nederland;
  • Berenschot voorspelt dat ECOVAT-methode forse besparingen opleveren ten opzichte van andere duurzame alternatieven;
  • ECOVAT klaar voor snelle groei: winst en omzet in 2018 gestegen;
  • ECOVAT: vijf concrete projecten bij Arnhem, Heerlen, Den Haag, Panningen, en België.

Met de opbrengst van de uitgifte van certificaten van aandelen financiert ECOVAT de te verwachten groei van de onderneming, wordt het werkkapitaal van de onderneming versterkt en de aankoop van een hijsframe gefinancierd.

De onderneming, opgericht door CEO Aris de Groot, profiteert van de energietransitie die Nederland de komende decennia gaat doormaken. Miljoenen woningen die nu traditioneel worden verwarmd op basis van fossiele brandstoffen kunnen op andere wijze worden verwarmd. De methode van ECOVAT, waarbij de warmte wordt opgeslagen in een buffervat van minimaal 30 meter diep en met een diameter van minimaal 30 meter, zorgt voor verwarming of koeling van woningen, afhankelijk van het seizoen (winter- of zomerperiode).

Bovendien is door het onderzoeksbureau Berenschot berekend dat de ECOVAT-methode belangrijke kostenvoordelen biedt ten opzichte van andere duurzame alternatieven, waarbij er bijvoorbeeld in elk huis warmtepompen moeten worden geïnstalleerd.

Ondernemer ing. Aris de Groot verwacht dat certificaathouders in de komende jaren gaan profiteren van de potentie die ECOVAT heeft en er waarde creatie ontstaat.

Klik hier voor meer informatie over deze aandelen

Kijk voor meer informatie op de website van ECOVAT

 

Geef een reactie