Een duurzaam kledingmerk starten doe je zo!

Aaliyah (14) had altijd al de droom om haar eigen kledingmerk te beginnen. En deze droom is in 2020 werkelijkheid geworden. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Om van alleen een idee een echt kledingmerk te starten? Voor Aaliyah was dit allemaal nieuw, maar met een beetje hulp en ontzettend veel doorzettingsvermogen kreeg ze het voor elkaar om het eerste Nederlandse duurzame tienerkledingmerk te starten: Divapowerdp!

kledingmerk

Foto via Project Cece

Een duurzaam kledingmerk beginnen is natuurlijk niet alleen de droom van Aaliyah. Daarom leggen we in deze blog uit welke 10 stappen je moet doorlopen om je eigen kledingmerk te beginnen. Aaliyah begon zelf met het vinden van mensen die haar konden helpen. Zo kwam ze terecht bij Ashna Chatta (duurzame kleding stylist) en Roosmarie Ruigrok (duurzame kleding expert en eigenaresse van Clean&Unique). Met hun hulp begon ze aan de eerste stap.

Stap1: Een uniek idee

De eerste stap is natuurlijk een mooi uniek idee hebben. Aaliyah had dat idee al ze wilde namelijk een duurzaam tienerkledingmerk beginnen. Het moest een kleding zijn die glamour uitstraalt en die je als tiener echt wilt dragen.

Stap2: Geld inzamelen

Hier zijn natuurlijk allemaal verschillende opties voor. Je kunt kijken of vrienden en familie in je willen investeren. Je kunt een lening afsluiten, of misschien heb je genoeg gespaard om het uit eigen zak te kunnen betalen? Aaliyah besloot om een deel te crowdfunden en een deel van haar moeder te lenen.

Stap 3: Ontwerpen maken

Als je zelf, net als Aaliyah, ontwerptalent hebt, dan kun je zelf aan de slag met het maken en uitwerken van de ontwerpen die je voor je merk in gedachten had. Heb je echt alleen een idee en is ontwerpen niet jouw ding? Dan zijn er meer dan genoeg ontwerpers te vinden die (voor een prijs) je hiermee kunnen helpen.

Lees verder bij Project Cece

 

Geef een reactie