Eerste certificaat Elektrisch autodelen voor geslaagde Verkeersschool Veronica

Deze week reikt verkeerswethouder Lot van Hooijdonk het eerste ‘certificaat elektrisch autodelen‘ uit aan Evita van den Brink in bijzijn van Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool. Zij kan nu een dag met We Drive Solar op pad. Verkeersschool Veronica was de eerste in Nederland die de rijopleiding start met een elektrische lesauto. Hij heeft inmiddels al vele leerlingen aan een rijbewijs geholpen na het lessen in een elektrische auto. Deze Verkeersschool in Utrecht Oost gaat nu nog een stap verder door op te leiden naar elektrisch autodelen in plaats van naar autobezit.

Elektrisch autodelen

Foto via wedrivesolar.nl 

Elektrisch autodelen, zo duurzaam mogelijk

Rijschoolhouder Ernest Alvares: “Veel van onze leerlingen willen geen auto bezitten in een drukke stad, maar hebben wel af en toe een auto nodig en willen dit zo duurzaam mogelijk. Met het initiatief We Drive Solar is elektrisch autodelen met de kracht van de zon een prima alternatief. We focussen de eerste lessen vooral op het elektrisch rijden, zodat leerlingen de voordelen ervaren van rijden in een schone duurzame elektrische auto.”

We Drive Solar auto

Bovendien wil de rijschool dit initiatief verder faciliteren en heeft een We Drive Solar auto laten plaatsen in de Van Esveldstraat. Iedereen die geslaagd is voor het ‘elektrisch rijbewijs’ krijgt daarna de We Drive Solar auto een dag mee. Ook andere abonnees van We Drive Solar kunnen van deze auto gebruik maken, net als van de vele andere We Drive Solar auto’s elders in de stad. Bijzonder is dat deze auto ook gebruikt kan worden als lesauto. Alvares: “Zo leer je ook echt hoe alles werkt in de auto die je na het behalen van je rijbewijs kunt gaan rijden. Van het aansluiten van de laadkabel tot de extra technische snufjes aan deze moderne auto.”

Enthousiast over het initiatief

Per jaar doen 10.000 mensen rijexamen in Utrecht. Wethouder Lot van Hooijdonk is enthousiast over het initiatief en ziet voordelen in een ‘certificaat rijbewijs voor elektrisch autodelen”. Van Hooijdonk: “Gedeelde schone mobiliteit levert een meerwaarde aan de leefbaarheid van de stad.” Alvares hoopt dat deze ludieke uitreiking een serieus vervolg kan krijgen bij het CBR. “Klanten kunnen tot 35% besparen op het aantal lessen als ze kiezen voor een elektrisch rijexamen dat zij nodig hebben en het levert écht een bijdrage aan een duurzame toekomst.”

Bron: www.wedrivesolar.nl

 

Geef een antwoord